Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga

Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-03-08

Bendradarbiaudami su „Kepler Cheuvreux“ analitikais kas dvi savaites skelbiame Skandinavijos akcijų rinkų apžvalgą. Apžvalgoje rasite 5-10 svarbiausių naujienų bei Skandinavijos įmonių analizę su investicijų rekomendacijų sąrašu ir ateinančios savaitės investuotojų kalendoriumi.

Šios savaitės akcijų rinkos apžvalgoje:

  • BW LPG: stipri paklausa
  • „Royal unibrew“: naujas puslapis
  • „Subsea 7“: teigiama dinamika
  • „Tele2“: akcijų paketo pardavimas

Svarbiausios naujienos

„Subsea 7“: teigiama dinamika

„Subsea 7“ dar kartą patvirtino teigiamą rinkos viziją ir pakartojo, kad 2025 m. pasieks 18–20 proc. EBITDA maržą, taip pat pakėlė kapitalo grąžinimo akcininkams įvertį (dividendai ir savo akcijų supirkimas) iki mažiausiai 1 mlrd. JAV dolerių 2024–2027 m. laikotarpiu. Artimiausiais ketvirčiais pelno dinamika bus labai gera, o dėl jūros vėjo jėgainių tikriausiai didės užsakymų portfelis. Atnaujiname savo modelį bei vertinimą ir patvirtiname rekomendaciją „Pirkti“. Laikydamiesi vis dar konservatyvaus požiūrio, tikslinę kainą padidiname nuo 225 NOK iki 230 NOK.

7

„Tele2“: akcijų paketo pardavimas

„Freya Investissement", kuri yra bendrai „iliad“ ir „NJJ Holding", valdoma investicinė priemonė, sudarė įpareigojantį susitarimą su „Kinnevik“ dėl ~19,8 proc. „Tele2“ akcijų pirkimo už bendrą 13 mlrd. SEK sumą. Pagal įpareigojantį susitarimą „Freya“ nupirks iš „Kinnevik“ 20,7 mln. A klasės akcijų ir 116,9 mln. B klasės akcijų už vidutinę svertinę 94,2 SEK už vnt. kainą. Sandoris padalytas į tris dalis, pirmoji dalis bus užbaigta netrukus po sutarties pasirašymo. Šalys tikisi, kad antroji dalis bus baigta 2024 m. antrąjį ketvirtį, o trečioji dalis - ne vėliau kaip 2024 m. trečiąjį ketvirtį.

T2

Visą Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalgą rasite čia.

Išsamiai susipažinkite su teisine informacija dokumento pabaigoje.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.