Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga

Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-09-09

Bendradarbiaudami su „Kepler Cheuvreux“ analitikais kas dvi savaites skelbiame Skandinavijos akcijų rinkų apžvalgą. Apžvalgoje rasite svarbiausias naujienas bei Skandinavijos įmonių analizę su investicijų rekomendacijų sąrašu ir ateinančios savaitės investuotojų kalendoriumi.

Šios savaitės akcijų rinkos apžvalgoje:

  • Golden Ocean Group: mažėjantis „Capesize“ tipo laivyno augimo tempas
  • Intrum: likvidumo problemos sprendžiamos
  • Telia: restruktūrizavimo programa

Svarbiausios naujienos

Golden Ocean Group: mažėjantis „Capesize“ tipo laivyno augimo tempas

Antrojo ketvirčio rezultatai buvo prastesni nei tikėjomės dėl mažesnių tarifų ir didesnių veiklos sąnaudų. Tačiau sausų birių krovinių rinkos perspektyvos išlieka geros, visų pirma dėl mažėjančio „Capesize“ tipo laivyno augimo. Paklausa išlieka stabiliame lygyje, nes sparčiai auga geležies rūdos ir grūdų prekyba. Kinijoje padidėjo geležies rūdos atsargos, o galimas maršruto pakeitimo iš Raudonosios jūros per Gerosios vilties kyšulį (CoGH)  atšaukimas gali turėti neigiamos įtakos „Panamax“ tipo laivų rezultatams. Mažiname savo įverčius, tačiau rizikos ir grąžos santykis išlieka patrauklus. Mūsų rekomendacija yra „Pirkti“, tikslinė kaina sumažinta nuo 186 NOK iki 182 NOK.

 

Intrum: likvidumo problemos sprendžiamos

„Intrum“ užsitikrino dviejų trečdalių obligacijų turėtojų pritarimą rekapitalizavimo priemonėms, kurios faktiškai užtikrina dvejų metų termino pratęsimą ir 10 proc. vertės nurašymą. Tai buvo paskutinė dėlionės detalė, kurios reikėjo, kad rekapitalizacija būtų įvykdyta, nes daugiau kaip 75 proc. skolintojų jau pritarė sandoriui. Paramą rekapitalizavimo sandoriui vertiname kaip lūžio momentą akcijų požiūriu ir didiname savo tikslinę kainą iki 36 SEK. Tačiau išlaikome reitingą „Sumažinti“, nes ir toliau įžvelgiame išaugusią riziką.

Telia: restruktūrizavimo programa

„Telia“ pradeda pokyčių programą, kurios tikslas - supaprastinti veiklą, įgyvendinant naują veiklos modelį, kuriame bus racionalizuoti procesai ir taikomi patobulinti darbo metodai, todėl 2024 m. darbuotojų skaičius sumažės 3 000 pareigybių. Tikimasi, kad ši programa leis sutaupyti mažiausiai 2,6 mlrd. kronų per metus. Prognozuojama kad 2024 m. antrąjį pusmetį, įgyvendinus šią programą, restruktūrizavimo išlaidos sudarys apie 1,4 mlrd. kronų.

 

Visą Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalgą rasite čia.

Išsamiai susipažinkite su teisine informacija dokumento pabaigoje.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.