Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga

Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-09-20

Bendradarbiaudami su „Kepler Cheuvreux“ analitikais kas dvi savaites skelbiame Skandinavijos akcijų rinkų apžvalgą. Apžvalgoje rasite svarbiausias naujienas bei Skandinavijos įmonių analizę su investicijų rekomendacijų sąrašu ir ateinančios savaitės investuotojų kalendoriumi.

Šios savaitės akcijų rinkos apžvalgoje:

  • Essity: dėmesys sutelktas į augimo skatinimą
  • Husqvarna: tikimasi silpnų trečiojo ketvirčio rezultatų
  • Saab: teigiamos naujienos

Svarbiausios naujienos

Essity: dėmesys sutelktas į augimo skatinimą

Po intensyvaus restruktūrizavimo ir pasitraukimų iš tam tikrų rinkų „Essity“ jau yra pasirengusi sutelkti dėmesį į pardavimų augimą. Portfelis ir prekių ženklai yra puikios būklės, o kadangi maržos šiuo metu yra patrauklios (veiklos pelno marža siekia 14 proc.), „Essity“ pardavimai auga sparčiau nei ankstesniais laikotarpiais. Po „Vinda“ bendrovės pardavimo 2024 m. ir veiklos efektyvinimo „Essity“ maržos ne tik auga, bet ir turėtų mažiau svyruoti. Kalbant apie kapitalo paskirstymą, „Essity“ tikisi, kad, esant galimybei, galės vykdyti ir daugiau bendrovių įsigijimo sandorių medicinos priežiūros srityje. Tuo pat metu atrodo tikėtina, kad akcijų supirkimas bus dažniau pasikartojantis reiškinys.

Husqvarna: tikimasi silpnų trečiojo ketvirčio rezultatų

„Husqvarna“ įspėjo apie mažesnį net tikėtasi pelną, nes, bendrovės teigimu, vartotojų paklausa išlieka silpna, o prekybos atstovai ir mažmeniniai prekybininkai sezono pabaigoje mažina atsargas. Taigi, trečiojo ketvirčio organinis augimas sieks -5 proc. per metus, o veiklos pelnas bus nulinis - gerokai silpnesni rezultatai nei buvo mūsų lūkesčiai. Be to, trečiojo ketvirčio ataskaitoje, kurios laukiama spalio 23 d., bus paskelbta apie tolesnį sąnaudų mažinimą. Mūsų vertinimu, pelno tenkančio vienai akcijai (EPS) koeficientas bus sumažintas 10-15 proc., o akcijos ir taip yra labai silpnos.

Saab: teigiamos naujienos

Švedijos vyriausybė paskelbė planuojanti dar kartą padidinti išlaidas gynybai. Siekiama, kad gynybos biudžetas augtų nuo 2,2 proc. BVP šiais metais iki 2,6 proc. 2028 m. „Saab“ pardavimai Švedijoje sudarė daugiau kaip 40 proc., bendrovė per daugelį metų tenkino maždaug tris ketvirtadalius šalies karinių poreikių, todėl paskelbtas sprendimas jai turės tiesioginį poveikį. Neseniai laimėti eksporto užsakymai ir paskelbtos naujienos byloja, kad „Saab“ diversifikuotas portfelis ir toliau geriausiai atitiks pasaulinius reinvesticijų į visų rūšių gynybos pajėgumus poreikius tiek užsienyje, tiek šalies viduje. Todėl artimiausioje perspektyvoje pelningumas bus užtikrintas. Mes laikomės savo neutralios rekomendacijos.

Visą Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalgą rasite čia.

Išsamiai susipažinkite su teisine informacija dokumento pabaigoje.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.