Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga

Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-04-05

Bendradarbiaudami su „Kepler Cheuvreux“ analitikais kas dvi savaites skelbiame Skandinavijos akcijų rinkų apžvalgą. Apžvalgoje rasite 5-10 svarbiausių naujienų bei Skandinavijos įmonių analizę su investicijų rekomendacijų sąrašu ir ateinančios savaitės investuotojų kalendoriumi.

Šios savaitės akcijų rinkos apžvalgoje:

  • „Bonava“: laikas versti puslapį
  • UPM: patraukli idėja
  • „Wallenius Wilhelmsen“: incidento Baltimorėje įtaka

Svarbiausios naujienos

„Bonava“: laikas versti puslapį

Geriname „Bonava“ rekomendaciją iš „Laikyti“ į „Pirkti“. Finansavimo paketas su nauju trejų metų trukmės banko finansavimu, pratęstu obligacijų terminu ir 1 mlrd. SEK vertės teisių emisija - visa tai užtikrina mažesnę riziką ir didesnį lankstumą. Artėjant palūkanų normų mažinimui, tikimės, kad būsto rinka kils į viršų. Kartu su teigiamu sąnaudų mažinimo priemonių poveikiu matome stiprų pelningumo augimą ateinančiais metais. Padidėjusio pelno ir mažesnės rizikos derinys skatina mus padidinti mūsų tikslinė kainą nuo 8 iki 12 SEK.


UPM: patraukli idėja

Mūsų investavimo tezė yra paprasta ir aiški: 
1. Nors UPM yra sudėtinga ir diversifikuota bendrovė (dėl to ji yra viena iš labiausiai santykinai stabilių bendrovių), rinka yra linkusi matyti ją kaip vien tik celiuliozės gamybos bendrovę. Pati celiuliozės pramonė yra linkusi gerai susisieti su pasauliniais gamybos Pirkimo vadybininkų indekso (PMI) rodikliais, kurie šiuo metu yra pasiekę žemiausią lygį. Kaip ir daugelio panašių pramonės žaliavų atveju, celiuliozę paprastai veikia atsargų papildymo ir (arba) atsargų mažinimo ciklai. Akivaizdu, kad matėme atsargų mažinimo ciklą, kurį paskatino pinigų politikos griežtinimas visame pasaulyje. Infliacijai (beveik) grįžtant į normalų lygį, prasidėjo pasaulinis palūkanų normų mažinimo ciklas, o besivystančios rinkos lenkia išsivysčiusias šalis.

2. Įmonė baigia didžiulių kapitalo investicijų etapą, kurio metu statė naujas gamyklas. Tai padidins laisvą pinigų srautą (FCF). Akcijos 2024 m. parduodamos su 7,7 proc. laisvo pinigų srauto pajamingumu, kuris 2025 m. išaugs iki 8,9 proc. Tokį laisvo pinigų srauto pelningumą paprastai rodo tik telekomunikacijų arba naftos ir dujų gavybos įmonės.

Visą Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalgą rasite čia.

Išsamiai susipažinkite su teisine informacija dokumento pabaigoje.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.