Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga

Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-05-31

Bendradarbiaudami su „Kepler Cheuvreux“ analitikais kas dvi savaites skelbiame Skandinavijos akcijų rinkų apžvalgą. Apžvalgoje rasite svarbiausias naujienas bei Skandinavijos įmonių analizę su investicijų rekomendacijų sąrašu ir ateinančios savaitės investuotojų kalendoriumi.

Šios savaitės akcijų rinkos apžvalgoje:

  • „Boliden": palanki aplinka
  • BW LPG: patraukli rinka
  • „Fortum“: pernelyg optimistiniai lūkesčiai
  • „Golden Ocean Group“: vaizdas gerėja

Svarbiausios naujienos

„Boliden“: palanki aplinka

Netaurieji metalai, įskaitant varį, vėl pradėjo kilti aukštyn. Kinija deda daugiau pastangų paremti savo nekilnojamojo turto rinką, o silpnėjantis JAV doleris palaiko paklausą. Vario kaina Londono metalų biržoje ankstyvosios prekybos valandomis šoktelėjo beveik 2 proc. - iki maždaug 10 500 JAV dolerių už toną. Praėjusią savaitę metalas atpigo 3,2 proc. - tai didžiausias savaitinis nuosmukis nuo vasario mėnesio, po to, kai šio mėnesio pradžioje buvo pasiektas rekordinis lygis. Teigiamai vertiname „Boliden“ (reitingas „Pirkti) ir „Lundin Mining“ (nesekame) mūsų Šiaurės šalių metalo ir kalnakasybos sektoriuje. Nors tikimės lėtesnės bazinių metalų kainų dinamikos vasaros laikotarpiu, rinka yra įtempta ir neatmetame galimybės, kad po vasaros mėnesių vėl prasidės ralis.


BW LPG: patraukli rinka

Dėl nuolatinio eksporto iš JAV augimo, mažėjančios laivyno plėtros, palankių propano kainų arbitražo tarp JAV ir Azijos rezultatų ir aktyvesnio maršrutų nukreipimo iš Panamos kanalo per Gerosios Vilties kyšulį, kaip ir tikėtasi, labai didelių dujovežių frachto kainos smarkiai išaugo ir dabar svyruoja apie 63 000 JAV dolerių per dieną. Paklausa išaugo Kinijos naftos chemijos sektoriuje, pradėjus veikti kelioms propano hidrinimo gamykloms, o paklausą Indijoje, kuri yra kita didžiausia pasaulinė suskystintų naftos dujų (SND) importuotoja, skatino mažmeninės prekybos segmentas, nes vartotojai perėjo prie švaresnių žaliavų. Dėl aukštesnių turto kainų didiname savo tikslinę kainą nuo 210 iki 245 NOK. Kartojame reitingą „Pirkti“.


Visą Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalgą rasite čia.

Išsamiai susipažinkite su teisine informacija dokumento pabaigoje.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.