„Swedbank“ klientams – galimybė įsigyti gynybos obligacijų

2024-10-10

„Swedbank“ klientai nuo spalio 10 d. įsigydami Vyriausybės taupymo lakštų (VTL) galės prisidėti prie šalies gynybos poreikių. Lietuvos Vyriausybė pasirinko „Swedbank“ vienu iš partnerių išplatinti pirmą gynybos poreikiams finansuoti skirtą tikslinę VTL emisiją – gynybos obligacijas.

Planuojama, kad pirmoji emisija bus platinama spalio 10–28 d., o išperkama 2025 m. spalio 29 d. Už šią vienų metų trukmės emisiją bus mokamos 2 proc. metinės palūkanos. Pasibaigus gynybos obligacijų emisijos išpirkimo terminui, lėšos su sukauptomis metinėmis palūkanomis, bus pervestos į banko sąskaitą, o klientui jokių papildomų veiksmų atlikti nereikės.

Gynybos obligacijų galės įsigyti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys, turintys vertybinių popierių sąskaitą ir prisijungimą prie „Swedbank“ interneto banko. Gynybos obligacijų įsigijimas ir laikymas vertybinių popierių sąskaitoje nei gyventojams, nei verslo klientams nieko nekainuos. 

Gynybos obligacijų palūkanų norma kiekvienai emisijai nustatoma atsižvelgiant į atitinkamos trukmės Vyriausybės valstybės vardu skolinimosi palūkanų normos vidurkį, tačiau ji negalės viršyti 2 proc., kaip numatyta Valstybės skolos įstatyme. Planuojama, kad kitos gynybos obligacijų emisijos bus platinamos lapkričio ir gruodžio mėn.

Gynybos obligacijų įsigyti galite čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.