„Tallink“: navigacija audringoje jūroje

„Tallink“: navigacija audringoje jūroje
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-05-14

„Isabelle“ pardavimas atnešė stebinantį pelną

Pirmąjį ketvirtį „Tallink“ bendrosios pajamos per metus sumažėjo 6,3 proc. – iki 160,4 mln. eurų, daugiausia dėl 42,3 proc. per metus sumažėjusių užsakomųjų reisų pajamų. Per šį laikotarpį „Tallink“ pardavė kruizinį keltą „Isabelle“, kas leido uždirbti 16 mln. eurų papildomo pelno arba triskart daugiau nei tikėjomės. Todėl apskaičiuotas EBITDA sudarė 34,5 mln. eurų (+27,2 proc. per metus) ir viršijo mūsų prognozę net 32,6 proc.

Pagrindinė veikla kenčia

„Tallink" pagrindinės veiklos pajamos siekė 127,3 mln. eurų (+2,2 proc. per metus), tuo tarpu rezultatas (apibrėžiamas kaip pelnas, neatskaičius administracinių išlaidų, finansinių sąnaudų ir mokesčių) sudarė 2,1 mln. eurų nuostolį (2023 m. I-ąjį ketv. – 1,3 mln. eurų pelną). Nors maršruto Estija – Suomija rezultatas per metus išaugo 56,8 proc. – iki 9,7 mln. eurų (nuo spalio mėnesio pridėtas papildomas kruizinis reisas ir gerokai išaugę bilietų pardavimai), Suomija – Švedija ir Estija – Švedija maršrutų bendras nuostolis siekė 11,7 mln. eurų (-6,8 mln. eurų per metus).

Sumažinta tikslinė kaina 

Savo 2024–2025 m. grynojo pelno įverčius sumažinome atitinkamai 5,9 proc. ir 17,7 proc. – iki 57,9 mln. eurų ir 63,1 mln. eurų. Mūsų koregavimai mažinimo linkme daugiausia susiję su mažesniu numatomu bendru keleivių skaičiaus (PAX) augimu ir kainų spaudimu. Tuo pat metu apskaičiuoti „Tallink“ pinigų srautai išlieka pakankamai dideli, kad ir 2024–2026 m. būtų galima prognozuoti 0,06 eurų dividendų vienai akcijai rodiklį (8,3 proc. pelningumas). Dėl mažesnio pelningumo mažiname tikslinę kainą iki 0,85 eurų (0,90 eurų), kuri vertina akciją 0,8x 2024 m. akcijos buhalterinės vertės (P/B) ir tai atitinka iki pandemijos buvusį penkerių metų vidurkį. Pakartojame rekomendaciją „Pirkti“.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijos analizė, paskelbta 2024 m. gegužės 3 d. 17.18 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijos analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.