„Tallinna Kaubamaja“: grąža viršija istorinį lygį

„Tallinna Kaubamaja“: grąža viršija istorinį lygį
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-02-28

Ketvirtąjį ketvirtį „TDS Group“ konsoliduoti pardavimai per metus išaugo 7,8 proc. iki 252,6 mln. eurų, o tai lėmė 32,9 proc. per metus šoktelėję pardavimai automobilių prekybos segmente. Bendroji marža sumažėjo iki vis dar neblogo 28,5 proc. lygio, tuo tarpu bendrą veiklos sąnaudų naštą sušvelnino per šį laikotarpį pastebimai sumažėjusi vidutinė elektros energijos kaina Estijoje. Todėl ketvirtojo ketvirčio EBITDA per metus padidėjo 13,4 proc. iki 26 mln. eurų ir atitiko mūsų prognozę.

Išryškėja gynybinės savybės

Atsižvelgiant į tai, kad 2023 m. Estijos ekonomika jau antrus metus iš eilės patyrė nuosmukį, „TDS Group“ visų laikų rekordinis 0,92 eurų pelnas, tenkantis vienai akcijai (EPS), 14,8 proc. nuosavo kapitalo grąža (ROE) ir siūlomi 0,72 eurų dividendai vienai akcijai (+6 proc. per metus) yra mažų mažiausiai įspūdingi. Tikimės, kad 2024 m. „TDS Group“ maržos išliks gerokai didesnės už vidutinius pastarųjų penkerių metų rodiklius, nors, palyginti su 2023 m., turėtų šiek tiek koreguotis, nes stebimas vis didesnis spaudimas automobilių prekybos ir maisto produktų mažmeninės prekybos kainoms. Kartu tikimės, kad automobilių verslo plėtra Latvijoje/Lietuvoje ir efektyvumo didinimas duos rezultatų ir leis įmonei didinti pelningumą ateityje.        

Rekomendacija – „Pirkti“

Nedarome jokių apčiuopiamų pardavimų prognozės pakeitimų, tačiau didiname 2024 m. prognozuojamą EBITDA iki 91,4 mln. eurų (85,8 mln. eurų) ir 2025 m. prognozuojamą. EBITDA – iki 95,6 mln. eurų (88,9 mln. eurų), daugiausia dėl to, kad energijos kainos krenta ir esame įsitikinę, jog bendrovės konkurencinis pranašumas užtikrins geriausias maržas Baltijos šalių mažmeninės prekybos rinkoje. Mūsų prognozuojami 2024-2026 m. 0,72–0,75 eurų dividendai vienai akcijai rodo 6,9–7,2 proc. pajamingumą. Tikslinę kainą didiname iki 11,5 eurų (11,2 eurų), kuri vertina „TDS Group“ 7,8x 2024 m. prognozuojamo EBITDA, t. y. gana arti pastarųjų šešerių metų 8,2x vidurkio. Palaikome rekomendaciją „Pirkti“.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijos analizė, paskelbta 2024 m. vasario 23 d. 13.41 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijos analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.