„TKM Grupp“: diversifikuotas verslas

„TKM Grupp“: diversifikuotas verslas
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas

EBITDA sumažėjo

Pirmąjį ketvirtį „TKM Grupp“ konsoliduoti pardavimai per metus išaugo 1,6 proc. – iki 221,5 mln. eurų, daugiausia dėl geresnės situacijos automobilių prekybos ir apsaugos segmentuose. Tuo pat metu grupė patyrė didesnį kainų spaudimą visuose segmentuose, kas neigiamai paveikė maržas ir sumažino EBITDA iki 16,7 mln. eurų (-5,5 proc. per metus).

Konkurencija vis labiau spaudžia

2023 m. „Selver“ rinkos dalis traukėsi antrus metus iš eilės – iki 16,9 proc. (2022 m. – 17,7 proc.), daugiausia dėl „Lidl“ plėtros Estijoje. Bendrovė „Lidl“ atidarė 13 parduotuvių šešiuose Estijos miestuose ir užėmė maždaug 5 proc. rinkos dalį. Galvojame, kad „Lidl“ rinkos dalis Estijoje ir toliau plėsis, taip darydama spaudimą visiems dalyviams ir dar labiau suvaržydama mažo pelningumo Estijos maisto prekių rinką.

Šiek tiek kritęs pelningumas 

Mažiname 2024 m. grynąjį pelną 4,6 proc. – iki 34,4 mln. eurų, atsižvelgdami į didesnį pelno mokestį ir finansines sąnaudas. Tuo pačiu prognozuojame didesnius 2025–2026 m. dividendus, atitinkamai – 0,75–0,80 euro, nes koreguojame dividendų išmokėjimo koeficientą (angl. payout ratio), priartindami jį prie pastarųjų trejų metų 87 proc. vidurkio. 

Dėl mažesnio pelningumo tikslinę kainą sumažinome iki 11,0 eurų (11,5 eurų), o tai reiškia, kad tikslinė kaina vertina „TKM Grupp“ 8,9x 2024 m. EBITDA, arba šiek tiek dosniau nei pastarųjų šešerių metų 8,2x vidurkis. Teigiame, kad toks įvertinimas yra pagrįstas, nes bendrovės pelno marža vis dar viršija istorinius lygius, dividendų pajamingumas yra geras ir bendrovė nuolat investuoja į didesnį efektyvumą. Pakartojame savo rekomendaciją „Pirkti“.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijos analizė, paskelbta 2024 m. balandžio 19 d. 14.12 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijos analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.