„TKM Grupp“: vis dar išlaikoma pusiausvyra

„TKM Grupp“: vis dar išlaikoma pusiausvyra
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-07-26

 
Palyginus su ankstesniais metais, antrąjį ketvirtį TKM grupės konsoliduoti pardavimai sumažėjo 2,1 proc., t. y. iki 237,3 mln. eurų, daugiausia dėl maždaug 4 mln. eurų sumažėjusių prekybos centrų pajamų. Dėl padidėjusio kainų spaudimo sumažėjo Grupės pelningumas ir EBITDA sumažėjo iki 23,3 mln. eurų (-7,7 proc. per metus), tačiau dėl geresnių nei tikėtasi rezultatų automobilių prekybos sektoriuje ji 6,5 proc. viršijo mūsų įvertį.

Automobilių prekyba gelbsti

Prekyba automobiliais ir toliau atsveria bendrą TKM grupės pagrindinių segmentų silpnumą. Nepaisant 3,2 proc. metinio pardavimų sumažėjimo antrąjį ketvirtį, kurį laikome normalizacija, daugiausia dėl išpūstos atskaitos bazės, Grupė per šį laikotarpį pardavė 1822 naujus automobilius, arba, mūsų skaičiavimais, didžiausią ketvirčio pardavimų apimtį per visą istoriją. Be to, preliminariais duomenimis, naujų automobilių pardavimai Baltijos šalyse sumažėjo apie 9 proc. per metus, todėl, mūsų skaičiavimais, TKM grupės užimama rinkos dalis sudaro apie 10 proc. (9 proc. 2023 m.).

Rekomendacija „Pirkti“ kartojama

Tikimės, kad 2024 m. konsoliduoti pardavimai sieks 969,7 mln. eurų (+2,4 proc. per metus). Tikimės šiek tiek didesnio spaudimo maržoms dėl įtemptos mažmeninės prekybos aplinkos ir todėl mažiname 2024 m. EBITDA 1,2 proc. iki 90,5 mln. eurų. Paliekame prognozuojamus dividendus už 2024 m. (0,72 eurų), kurių pelningumas siekia 7,4 proc. Taip pat paliekame 11,0 eurų tikslinę kainą, kuri vertina TKM grupę 7,7x 2024 m. prognozuojamo EBITDA. Kartojame mūsų rekomendaciją „Pirkti“.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijos analizė, paskelbta 2024 m. liepos 18 d. 14.37 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijos analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.