Finansų valdymo konsultantė Laima: „Gera jausti, kad komanda pasitiki manimi“

2022-06-10
iliustracija

 

Jeigu pasiseka, atėjęs į naują darbą randi žmonių, kurie tave palaiko, padeda, dalijasi žiniomis ir patarimais. Kai taip nutinka, viskas būna daug lengviau, greičiau ir paprasčiau įsitraukti į komandą, įsigyventi į jos vidinę kultūrą. Dar daugiau – įgavęs patirties ir pats nori prisidėti prie naujų kolegų gerovės. Labai panašiai susiklostė ir finansų valdymo konsultantės Laimos Būtėnienės karjera „Swedbank“. Prisijungusi prie organizacijos, ji labai greitai atrado savo vietą ir gavo darbo pasiūlymą, o šiandien ir pati prisijungė mentorystės programos bei ruošiasi savo patirtimis dalintis su jauniausiais „Swedbank“ darbuotojais.

Karjerą „Swedbank“ pradėjai konsultantų aptarnavimo centre. Kas tau pirmosiomis savaitėmis čia kėlė didžiausią iššūkį?

Šiek tiek padirbėjusi konsultantų aptarnavimo centre, buvau pakviesta į konsultacijų centrą. Didžiausias iššūkis buvo teisingai susidėlioti ir išmokti visą reikalingą informaciją. Tačiau man viskas puikiai pavyko. Mano tikslas yra ateityje dalytis patirtimi ir mokyti naujus kolegas. Mano nuomone, tai labai įdomu. Jau gavau daug gerosios praktikos ir pasitikėjimo.

Kas pačioje karjeros pradžioje padėjo įveikti iššūkius ir naujose pareigose jaustis maksimaliai patogiai?

Puikus kolektyvas bei nereali vadovė. Man labiausiai imponavo tai, kaip ji sukuria darbuotojui sąlygas tobulėti, palaiko, pataria, rodo empatiją, išklauso. Ji be galo ambicinga ir užsispyrusi, siekianti savo tikslo.

Prieš „Swedbank“ nebuvai dirbusi finansų sektoriuje. Kas buvo sudėtingiausia atėjus į organizaciją? O kas kaip tik įdomiausia?

Visada žavėjausi šia organizacija, todėl, gavusi pasiūlymą, net nesvarsčiusi sutikau, nors iš tikrųjų esu baigusi teisės studijas. Tačiau labai norėjau iššūkių, išbandyti save tokio dydžio kompanijoje. Pamenu, pradžioje buvo sudėtinga. Teko daug dirbti, kad perprasti banko siūlomus produktus, paslaugas ir procesus, tam kad galėčiau tinkamai apie juos papasakoti mūsų klientams. Tačiau daug kas priklauso nuo mūsų požiūrio į darbą. Jeigu jis teisingas, greitai galima pajusti, kad daugybė mažų kasdienių dalykų teikia malonumą – kas dieną vis kažkas naujo, o klientai labai skirtingi.

Pradėjai karjerą, gana greitai kilai pareigose. Kas tau padeda įsivažiuoti į naujus vaidmenis? Juk bandant tai padaryti reikia daug ko išmokti.

Vis dar mokausi, nuolat tobulėju ir augu kaip asmenybė. Kartais pagalvoju, kad juk pradėjau dirbti administratore banko padalinyje, tada konsultavau klientus konsultacijų centre, specializuotoje grupėje, o štai dabar jau esu finansų valdymo konsultantė. Praėjusiais metais gavau ir MiFID licenciją. Dabar daugiausiai bendrauju su klientais taupymo bei investavimo klausimais. Už tai esu dėkinga vadovei. Mane visada žavėjo investavimas, o tai pastebėjusi būtent ji paskatino siekti licencijos. Pati tikrai nebūčiau pasiryžusi. Jos padrąsinimas, palaikymas bei pasitikėjimas labai padėjo.

Tavo karjera sukasi konsultacijų centre. Kuo ypatinga ši vieta? Kas vienija komandoje esančius žmones?

Be abejo, mus čia sujungia bendras tikslas. Norint dirbti čia sėkmingai reikia ir tam tikrų žmogiškųjų savybių. Tačiau esminė taisyklė – truputis kantrybės ir gebėjimas išgirsti bei suprasti klientus.

Darbas užima beveik trečdalį mūsų gyvenimo. Natūralu, kad norime jame jaustis saugiai, jaukiai, vertinami. Kas „Swedbank“ tau leidžia jaustis būtent taip?

Nuolatinis tobulėjimas ir augimas, galimybė lankyti įvairius kursus bei mokymus man reiškia labai daug. Labai smagu dirbti komandoje, ja pasitikėti. Be abejo, svarbu ir humoras, kuris kuria gerą nuotaiką. Gera jausti, kad komanda pasitiki manimi ir esu jai reikalinga. Labai džiaugiuosi, kad darbe galiu ir susitelkti. Mano laikas po darbo gali būti leidžiamas šiuos klausimus atidėjus atokiau. Todėl atostogas ir savaitgalius ramiai leidžiu su draugais. O puikus poilsis man padeda siekti ir gerų darbo rezultatų.

Domina karjeros galimybės „Swedbank“? Kviečiame susipažinti su šiuo metu atviromis pozicijomis: swedbank.lt/karjera

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.