„Mokytis galima iš kiekvieno sutikto žmogaus“ – produktų vadovas Martynas Kašėta

2021-10-12

Martynas Kašėta

„Swedbank“ Negyvybės draudimo produktų portfelio valdymo skyriaus produktų vadovo Martyno Kašėtos karjeros istorija ypatinga. Vietoj to, kad prisijungtų prie jau sėkmingai veikiančios komandos su tikslu padėti jai pakilti į aukštesnį lygį, jis pasirinko gerokai sudėtingesnį kelią – tapo vienu pirmųjų „Swedbank P&C Insurance AS“ filialo darbuotojų bei padėjo jam per labai trumpą laiką tapti vienu svarbiausių rinkos žaidėjų.

M. Kašėta draudimo srityje dirba jau du dešimtmečius ir per šį laikotarpį išbandė pačias įvairiausias pareigas. Jis karjerą pradėjo kaip biuro administratorės padėjėjas. Vėliau palaipsniui vis kilo aukštyn. Anot Martyno, tokia įvairi patirtis labai padeda iki šiol – jis puikiai supranta, kaip veikia praktiškai kiekviena draudimo bendrovės sritis.

Prieš dešimtmetį jis sulaukė pasiūlymo prisijungti prie naujai formuojamos „Swedbank P&C Insurance AS“ Lietuvos filialo komandos. Naujoji jo darbo vieta rinkoje buvo labai menkai žinoma, tad viską reikėjo kurti beveik nuo nulio. Martynas rengė Gyventojų turto draudimo taisykles, kainodarą, mokymų medžiagą, o savo galvoje kūrė ambicingus užmojus.

„Kai tik pradėjau dirbti „Swedbank“, pasakiau sau, jog Gyventojų turto draudimo srityje mes turime būti vienais geriausių rinkoje. Po 4 metų jau buvome vieni iš lyderių pagal pasirašytas draudimo sutartis. Darbo tempas ir augimo sparta buvo įspūdingi. Žinoma, didžiuliai nuopelnai tenka „Swedbank“ klientus aptarnaujantiems kolegoms, be jų tai būtų buvę neįmanoma“, – sako Martynas.

Jis teigia, kad tokia drąsa sau kelti ir siekti ambicingų tikslų nėra atsitiktinė. Tikrasis tokio alkio šaltinis – noras mokytis. Kažko pasiimti galima praktiškai iš kiekvieno sutikto žmogaus. Pavyzdžiui, iš valgyklos darbuotojos pasimokyti rūpesčio kitais, iš apsaugos darbuotojo – disciplinos.

„Vis dėlto, labiausiai aš mokausi iš klientų. Jie man yra tiesiog neišsemiamas lobynas. Tai klientai parodo tau, kurioje vietoje procesai stringa ir kur galėtų būti geresni, kuriose draudimo taisyklėse stinga aiškumo, arba – svarbiausia – kokios draudimo apsaugos dar trūksta“, – dėsto pašnekovas.

Dar vienas svarbus aspektas, padedantis siekti gerų rezultatų – tai poilsis. Sveikas balansas tarp jo ir darbo, anot Martyno, yra būtinas. Pavyzdžiui, dienos pabaigoje jis ragina išjungti kompiuterį ir jį taip palikti iki kitos. Kitaip tariant, nusistatyti aiškias ribas tarp darbo ir poilsio.

„Kur bedirbtumėte, atėjus laikui, palikite tą erdvę. Nesineškite darbo į lovą ar į virtuvę. Atsikratykite įpročio į laiškus atsakinėti vakare. Kitas geras principas – savaitės diena be susitikimų. Aš tokių turiu netgi daugiau ir man jos labai padeda.“, – teigia M. Kašėta.

Norėtumėte ir patys tapti „Swedbank“ dalimi? Prisijunkite prie mūsų. Apie šiuo metu laisvas pozicijas daugiau sužinosite čia: https://jobs.lithuania.swedbank.com

 

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.