„Swedbank“ žmonės | Privačių klientų finansų centro asmeninė vadybininkė Neringa Šereikienė: „Didžiausia motyvacija man – kolegų grįžtamasis ryšys“

2023-03-31

Privačių klientų finansų centro asmeninės vadybininkės Neringos Šereikienės kasdienis darbas pilnas atsakomybių. Ji nuolat bendrauja su banko klientais, analizuoja jų finansinę situaciją, gilinasi į klientų poreikius, teikia konsultacijas investavimo bei draudimo klausimais. Kitaip tariant, nuo jos darbo tiesiogiai priklauso, pavyks žmogui laikytis finansinio plano ar nelabai. Laimingas ir patenkintas klientas vadybininkei taip pat suteikia papildomos motyvacijos ir pasididžiavimo savo darbu. Tačiau, anot Neringos, už geriausiai matomus jai ne ką mažiau svarbūs yra ir smulkesni pasiekimai. Pavyzdžiui, produktyvus pokalbis su karjerą dar tik pradedančiu kolega.
 

Neringa Šereikienė


Nuo ko prasidėjo tavo pažintis su „Swedbank“? Kodėl nusprendei kandidatuoti į poziciją? Tai buvo atsitiktinumas ar suplanuotas žingsnis?

Pažintis su banku prasidėjo labai seniai. Grįžusi po studijų užsienyje tapau jo kliente. O įsidarbinau visiškai atsitiktinai. Mano draugė čia dirbo. Vieno susitikimo metu pasiūlė ir man sudalyvauti atrankoje, kadangi jos komanda kaip tik ieškojo naujų darbuotojų. Man pavyko ir „Swedbank“ dirbu jau virš 15 metų! Iš pradžių buvau klientų aptarnavimo konsultantė ir dirbau su fiziniais, kiek vėliau, ir su juridiniais asmenimis. Po gerų metų, kai kūrėsi Auksinės programos aptarnavimo modelis, kandidatavau į asmeninių vadybininkų komandą. Man ir vėl pavyko! Per tuos darbo metus teko dirbti ir su būsto kreditais, bet šiuo metu pagrindinis mano darbas yra konsultuoti Auksinius klientus taupymo/investavimo bei draudimo klausimais.

Natūralu, kad ateidami į naują vietą turime apie ją tam tikrų išankstinių nuostatų, įsitikinimų. Ar prieš įsidarbindama „Swedbank“ tokių turėjai? Kaip jos keitėsi pradėjus dirbti?

Bankai turi solidžios ir net griežtos institucijos įvaizdį, todėl visuomet maniau, kad dirbti bankiniame sektoriuje yra prestižas, kad žmonės čia turi itin aukštą kompetenciją, o įsidarbinti tokioje organizacijoje nėra lengva. Pradėjusi čia dirbti, sutikau šiltas, paprastas ir draugiškas asmenybes, pasiruošusias nukreipti tinkama linkme, padėti, kad pirmieji žingsniai būtų kuo paprastesni. Čia galiu įsitraukti ir į daug veiklų po darbo: sportuoti, savanoriauti, aktyviai leisti laisvalaikį su savo komanda. Esame kaip didelė šeima!

Ką išskirtum kaip svarbiausias gyvenimo pamokas, kurias išmokai dirbdama „Swedbank“, – tiek profesines, tiek asmenines?

Dirbdama banke supratau, kad kokybė, kompetencija ir atsakingumas yra svarbiausia. Dirbant su klientais, iššūkių pasitaiko beveik kasdien. Kiekvienas klientas man yra svarbus, todėl nuolat ieškau būdų tobulėti, įgyti naujų žinių, pakelti kompetencijas. Esu atkakli ir entuziastinga, todėl nenuleidžiu rankų tol, kol neįgyvendinu užsibrėžto tikslo. Nuolatinis domėjimasis naujienomis investavimo ir draudimo srityje padeda generuoti naujas idėjas ir greičiau išspręsti sudėtingas situacijas. Dirbdama banke, turi nuolat tobulėti, būti atsakinga ir gebėti prisitaikyti prie besikeičiančios aplinkos. Taip pat reikalinga vidinė motyvacija, iniciatyvumas ir pozityvumas.

Norėtum dirbti organizacijoje, kurioje galėtum siekti ambicingiausių tikslų? Susipažink su laisvomis pozicijomis „Swedbank“ karjeros puslapyje: https://swedbank.lt/about/careers/career.

Ką patartum kolegoms, norintiems ugdyti įgūdžius, realizuoti ambicijas?

Turime daug galimybių. Svarbu būti iniciatyviam, norėti tobulėti, įsitraukti įgyvendinant organizacijoje vykdomus pokyčius bei dalintis savo patirtimi. Pagrindinis mano darbas šiuo metu yra teikti Auksiniams banko klientams profesionalias konsultacijas taupymo, investavimo bei draudimo klausimais. Greta pagrindinio darbo jau trečius metus dirbu mentore banko viduje: ugdau ir edukuoju kolegas, kurie žengia pirmuosius žingsnius investavimo srityje. Didžiausia motyvacija man – kolegų grįžtamasis ryšys bei aukštas klientų pasitenkinimo rodiklis.

Kas tau darbo vietą padaro malonia vieta būti ir siekti tikslų? Ką įvardintum kaip reikšmingiausius motyvacijos šaltinius

Galimybė augti, tobulėti ir keistis. Dalyvaudama įvairiuose projektuose ir įsitraukdama į kolegų ugdymo procesus, dalinuosi patirtimi ir įgyta kompetencija. Kolegų grįžtamasis ryšys man teikia daug motyvacijos. Dabar džiaugiamės, kiek daug nuveikėme kartu, teikdami kokybiškas investavimo konsultacijas. Taip pat labai svarbu ir vadovų pasitikėjimas manimi, delegavimas į įvairius projektus. Tai motyvuoja kasdieniame darbe.

Kuo Privačių klientų finansų centras yra ypatingas? Kas vienija šioje komandoje esančius žmones?

Siekiame kurti vertę klientui ir puoselėti bendradarbiavimą, todėl mūsų komanda yra lanksti. Dirbame skirtinguose miestuose, todėl klientams patogu mus pasiekti. Visos komandos narius vienija bendra veiklos filosofija, tikslai bei principai – tai įžvalgumas, gebėjimas žvelgti plačiau į kliento poreikius, atsakomybė ir pažadų klientams laikymasis, iniciatyvumas ir noras tobulėti bei padaryti daugiau.

Ko gero, bendraujant su klientais, pasitaiko labai įvairių situacijų. Įtemptų taip pat. Kas padeda nepasimesti, išlaikyti ramybę ir šaltą protą?

Į iššūkius žvelgiu kaip į galimybę tobulėti. Sudėtingose situacijose nuolat atrandu idėjų, ką galima patobulinti bei pakeisti, kad darbas būtų operatyvesnis, paprastesnis ir kokybiškesnis. Įtemptose situacijose su klientais ypač yra svarbu išlikti ramiam ir nepriimti visko asmeniškai. Mane labai motyvuoja atlikto darbo įvertinimas ir pripažinimas, suteikiama galimybė augti, palaikantis ir pasitikintis vadovas, komanda ir organizacijos, kurioje dirbu, kultūra.

Norite derinti prasmingą, įtraukiantį darbą, netrukdysiantį asmeniniam gyvenimui? „Swedbank“ laukia jūsų: https://www.swedbank.lt/about/careers

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.