TECHNOLOGIJOS KEIČIA: Vadovavimas ir mentorystė – kuo tai skiriasi?

2023-07-21


Organizacijoms kuriant mentorystės programas, neretai kyla klausimas: ar ugdytinio vadovas gali būti ir mentorius? Kokie pagrindiniai skirtumai tarp šių savokų?

„Women Go Tech“ bendraįkūrėjos Žydrūnės Vitaitės kalbinama „Swedbank“ produkto vadovė Greta Saukaitytė pasakoja, kad visada siekia darbintis į tas įmones, kuriose yra stiprūs ir įkvepiantys vadovai, tačiau jos mentore tapo ne vadovė, o kolegė: „Nuėjau paklausti vieno klausimo, o iš jo atsirado dar dešimt. Taip užgimė labai gražus santykis“. Karjeros centro vadovė Simona Lėverienė sako, kad svarbiausia ugdytiniui yra turėti saugią erdvę pasidalinti ir asmeniniais išgyvenimais, o vadovas ne visada tai gali užtikrinti.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.