Per keturis mėnesius išduota daugiau nei 100 mln. Žaliųjų būsto paskolų: kodėl verta jas rinktis?

2024-08-28

„Swedbank“ pristačius Tvarių būsto sprendimų ekosistemą ir Žaliąsias būsto paskolas palankesnėmis sąlygomis, aukštos energinės klasės būsto įsigijimo rodikliai ėmė ženkliai kilti. Vos per keturis mėnesius – nuo balandžio iki liepos pabaigos – Žaliųjų būsto paskolų išduota už daugiau nei 100 mln. eurų.

Renkasi tvarų būstą

Jei metų pradžioje per mėnesį vidutiniškai buvo sudaroma apie 170 sutarčių dėl paskolos A+ arba A++ energinės klasės būstui įsigyti, tai liepą jau išduotos 252 paskolos tokiam būstui.

Iš viso už daugiau nei 100 mln. eurų Žaliųjų būsto paskolų per šių metų balandį–liepą įsigyta 740 tvarių ir taupių butų bei namų. Vidutinė Žaliosios būsto paskolos suma siekia 135 tūkst. eurų, o 58 proc. įsigyto tvaraus būsto sudaro butai.

Jau kurį laiką gyventojai rinkdamiesi naujus namus prioritetą teikia aukštos energinės klasės būstui. Tokie būstai pasižymi itin mažomis energijos sąnaudomis, tad išlaidos šildymui ir elektrai gali sumažėti net dukart. Be to, A+ ir A++ energinės klasės pastatai yra draugiški aplinkai ir juose gyvenantiems žmonėms.

Banko būsto paskolų duomenys rodo, kad praėjusių metų pabaigoje A+ ir aukštesnės energinės klasės būstas sudarė apie 46 proc. viso finansuojamo turto. Palyginimui, 2022 m. pabaigoje ši dalis sudarė 35 proc. visų finansuotų būsto įsigijimo sandorių.

Palankesnės finansavimo sąlygos

Žalioji būsto paskola yra viena svarbiausių „Swedbank“ kuriamos tvarių būsto sprendimų ekosistemos dalių. Ši ekosistema jungia NT vystytojus, tvaraus būsto sprendimų kūrėjus, finansuotojus ir gyventojus, kurie nori sukurti taupius ir tvarius naujus savo namus.

Žalioji būsto paskola gali būti suteikiama ne žemesnės nei A+ energinės klasės būstui įsigyti, statyti ar keisti ir užtikrina palankesnes finansavimo sąlygas.

Be to, Žaliąją būsto paskolą gavę gyventojai gali pasinaudoti ir specialiais banko partnerių pasiūlymais būstui įsirengti. Pastarieji apima nuolaidas baldams ir aksesuarams, apdailos medžiagoms, inžinerinėms ir išmaniosioms namų sistemoms, energijos gamybos iš atsinaujinančių šaltinių ir kitiems

Šios paskolos išdavimo procesas yra pilnai skaitmenizuotas. Visus su paskolos tvarkymu susijusius žingsnius galima atlikti neišeinant iš namų – interneto banke.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.