8 situacijos namuose, kurias kompensuoja Gyventojų turto draudimas

2021-03-03

Daugeliui žmonių nuosavas būstas ir jame sukauptas turtas – vienas svarbiausių ir vertingiausių dalykų jų gyvenime. Nors pirmiausia savo turtą siekiame apsaugoti fizinėmis apsaugos priemonėmis, pavyzdžiui, įsirengdami šarvo duris ar signalizaciją, jos veiksmingos ne visais atvejais.

Tokios apsaugos priemonės greičiausiai nepadės apsisaugoti nuo būsto užliejimo ar dėl jūsų kaltės kilusios žalos. Universalia apsauga ir pagalba nutikus nemaloniam įvykiui gali tapti turto draudimas. Jis pravers ne tik susidūrus su didele žala namų turtui, bet ir smulkesniais nesklandumais ar net tais atvejais, kai žalą patirsite už savo namų ribų.

Kaip rodo „Swedbank“ užsakymu atlikta apklausa, kas antram šalies gyventojui susidūrus su netikėtomis 300-500 eurų dydžio išlaidomis, jas būtų sudėtinga kompensuoti iš mėnesio pajamų. Todėl Gyventojų turto draudimas nemažai daliai žmonių gali padėti išvengti finansinio spaudimo. Dalijamės 8 atvejais, kai patiriamus finansinius nuostolius gali kompensuoti turto draudimas. Norėdami apsisaugoti nuo daugelio netikėtumų, turėtumėte apdrausti statinį, namų turtą ir civilinę atsakomybę. 

būstas

 

  1. Netyčia sugadinti daiktai. Gyventojų turto draudimas galioja ne tik išorės sienoms ar vidaus apdailai, bet ir baldams ar buitinei technikai. Pavyzdžiui, norėjote paimti sunkų dubenį nuo viršutinės lentynos, bet jis staiga nukrito tiesiai ant viryklės. Nors žala padaryta dėl jūsų kaltės, šiuos nuostolius gali kompensuoti Gyventojų turto draudimas. 
  2. Namų spynos keitimas. Jei praradote savo namų raktus, tai norėdami išvengti nemalonių staigmenų ateityje, greičiausiai turėsite pakeisti spyną. Turint Gyventojų turto draudimą, spynos keitimo išlaidos jums bus kompensuotos.
  3. Laikinojo būsto nuoma. Jeigu namuose įvyko avarija, pavyzdžiui, buvo užlietas visas būsto plotas ir dėl to jame tapo neįmanoma gyventi, draudimas padengs išlaidas tol, kol gyvenamosios patalpos bus suremontuotos. Galėsite išsirinkti analogišką savajam laikiną būstą, o kompensaciją už jį bus galima gauti net iki 12 mėnesių.
  4. Asmeniniai daiktai, kuriuos naudojate ne tik namuose. Į namų turto draudimą dažniausiai įeina ir tokių daiktų kaip vaikiškas vežimėlis ar dviratis draudimas. Draudimo apsauga galioja net ir tada, kai šiuos daiktus iš jūsų pavogė už namų ribų. Pavyzdžiui, jei ilgapirščiai nupjovė prie parduotuvės prirakinto dviračio spyną, tai užregistravę įvykį apie pavogtą dviratį policijoje, galėsite kreiptis dėl draudimo išmokos. 
  5. Įtampos svyravimų sukelti gedimai. Nors įtampos elektros tinkle svyravimai tinkle šiais laikais gana retai pasitaikantis reiškinys, jie iš rikiuotės gali nesunkiai išvesti kompiuterį, televizorių ar kitus namų elektronikos prietaisus. Jei dėl įtampos svyravimo sugedo vienas ar keli buities prietaisai, galėsite kreiptis dėl draudimo išmokos.
  6. Trečiojo asmens turtui arba sveikatai padaryta žala. Gyvenime gali pasitaikyti situacijų, kai netyčia sukeliate žalą kitiems žmonėms. Tarkime, važiuojant dviračiu šaligatviu netyčia užkliudėte pėsčiąjį. Įvykus susidūrimui gali nukentėti ir pats žmogus, ir jo nuosavybė. Dėl to atsiradusius nuostolius taip pat gali padengti Gyventojų turto draudimas.žalos

     

  7. Augintinio žala tretiesiems asmenims. Namų turto draudimo apsauga galioja ir jūsų augintinių padarytai žalai. Jei jūsų šuo netikėtai pabėgo ir su pavadėliu subraižė kaimyno automobilį, draudimas atlygins kaimynui jūsų augintinio padarytą nuostolį. 
  8. Saulės modulių draudimas. Vis daugiau žmonių renkasi ant savo namų stogo įsirengti saulės elektrinę. Kartais modulius, kaip ir patį namo stogą, gali apgadinti gūsingas vėjas, krentančios medžių šakos ar ledukų kruša. Turint namų turto draudimą dėl to bus galima nesukti galvos – žalą ant stogo įrengtai saulės elektrinei kompensuos draudimas.

Tiesa, draudžiant savo turtą ir sudarant draudimo sutartį būtina įdėmiai perskaityti sutarties sąlygas (draudžiamuosius ir nedraudžiamuosius įvykius). Daugiau informacijos apie tai rasite čia: https://www.swedbank.lt/private/insurance/home/ihome?language=LIT

turto kainos

 

Jei branginate savo namus – turite ką apdrausti >> Gyventojų turto draudimas
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.