Ieškome naujo automobilio: kiek ketiname išleisti ir kokį rinksimės?

2021-10-13

Automobilio įsigijimas – nemenkas iššūkis. Tai reikalauja nemažai laiko ir gerai apgalvotų sprendimų. Tačiau automobilio pakeitimas yra ir didelis malonumas – juk išsirenkame naujesnę, ekonomiškesnę ar kitaip pranašesnę transporto priemonę.

  • Daugiau nei trečdalis Lietuvos gyventojų per artimiausius dvejus metus ruošiasi pakeisti savo turimą automobilį į kitą, o dauguma jų naujajam pirkiniui planuoja išleisti iki 10 tūkst. eurų. 
  • 61 proc. lietuvių, 54 proc. estų ir 49 proc. latvių turi galimybę už naują automobilį mokėti didesnę sumą, nei kainavo ankstesnis automobilis. Tuo metu beveik kas antras lietuvis yra numatęs kitam savo automobiliui skirti iki 5 tūkst. eurų didesnę sumą, nei kainavo ankstesnė transporto priemonė.
  • Šiais metais ar per artimiausius 1–2 metus turimą automobilį rengiasi pakeisti 39 proc. lietuvių, 31 proc. estų ir 26 proc. latvių.
  • Visose Baltijos šalyse daugiau nei pusė vairuotojų rengiasi pirkti naudotą automobilį, tačiau tokių gyventojų dalis Estijoje yra mažiausia. Nenaują automobilį planuoja pirkti 52 proc. estų, palyginti su 69 proc. lietuvių ir 65 proc. latvių.
  • Naujam automobiliui daugiau nei 20 tūkst. eurų ketina skirti 25 proc. estų, 11 proc. latvių ir 8 proc. lietuvių. 
  • Trečdalis lietuvių planuoja pirkti hibridinį automobilį. Tokių planų turi 29 proc. estų ir 24 proc. latvių.

Naujas automobilis

Parengta remiantis „Swedbank“ užsakymu atliktu tyrimu, kurio metu  Lietuvoje apklausta 1003, Latvijoje – 1005, Estijoje –  1000 gyventojų nuo 18 iki 75 m. amžiaus, bei „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktoriaus Tomo Puliko įžvalgomis.
 
Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.