Nuotolinėje „Mokonomikos“ pamokoje − rekordinis dalyvių skaičius

2022-02-08

Penktadienį įvykusi didžiausia nuotolinė pamoka Lietuvoje „Mokonomika“ pritraukė rekordinį dalyvių skaičių. Antrą kartą surengta žinių šventė virtualiai buvo stebima prie beveik 200 tūkst. skirtingų ekranų, kurie subūrė klases, mokyklas ir šeimas. Pagal dalyvių nurodytą kartu stebinčiųjų kiekį, skaičiuojama, kad iš viso pritraukta apie 400 tūkst. žiūrovų iš Lietuvos ir viso pasaulio.

mokonomika1


Kaip pastebi renginį inicijavusio „Swedbank“ Lietuvoje Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė, „Mokonomika“ gimė siekiant padėti moksleiviams ir mokytojams pandemijos metu gauti daugiau ir įvairesnės mokymo medžiagos. 

„Idėja surengti didžiausią nuotolinę pamoką atsirado pamačius, kaip pedagogams per pandemiją sudėtinga mokyti nuotoliu, pasiruošti pamokoms. Didelis susidomėjimas šiuo renginiu praėjusiais metais įkvėpė jį tęsti ir šiemet. Džiugu, kad mūsų pastangas rekordiškai aktyviu savo dalyvavimu įvertino moksleiviai ir mokytojai. Tai buvo ir žinių, ir optimizmo šventė“, – sako J. Cvilikienė.

mokonomika4


„Mokonomikos“ pamokos buvo skirtos trijų amžiaus grupių moksleiviams: 1-4 klasių atradėjams, 5-8 klasių kūrėjams ir 9-12 klasių ekspertams. Kartu su J. Cvilikiene renginį vedė dainų kūrėjas ir atlikėjas, aktorius Dominykas Vaitiekūnas. 

Šiais metais prie nuotolinės pamokos buvo kviečiama prisijungti bei susijungti ne tik mokinius, mokyklas Lietuvoje, bet ir lietuvių bendruomenes iš viso pasaulio, kurios stebėjo renginį iš JAV, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Švedijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos ir kitų šalių.

mokonomika2


Ilgiau nei 3 valandas trukusių pamokų metu buvo kalbama apie tvarumą, inovacijas, pilietiškumą, asmeninę motyvaciją ir finansinį raštingumą. Pamokas vedė 24 įvairių sričių ekspertai, tarp jų – politologas Mažvydas Jastramskis, mokslininkė Dominyka Dapkutė, meteorologas Silvestas Dikčius, „Jaunimo linijos“ savanorių mokytoja Martyna Jančiauskienė, „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, „TikTok“ platformoje žibanti istorikė Kristina Petrauskė, kiti visuomeninių organizacijų ir iniciatyvų atstovai, edukatoriai, finansų specialistai. 

​​​​​​​Kaip įprasta mokykloje, pamokos prasidėjo ir baigėsi skambučiu, pertraukų metu vyko mankšta kūnui ir protui, pokalbiai su UNESCO ir Europos Komisijos atstovais. 

mokonomika3


Visą didžiausios nuotolinės pamokos „Mokonomika“ transliaciją iki vasario 11 d. galima peržiūrėti mokonomika.lt platformoje. Vėliau pamokų vaizdo įrašus bus galima rasti „Swedbank“ Lietuvoje „YouTube“ paskyroje.

„Mokonomika“ prisidėjo prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje“, kurios tikslas yra kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus. Šiemet didžiausiai nuotolinei pamokai Lietuvoje suteiktas UNESCO patronažas. 
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.