„Swedbank” grupė – tarp tvariausių pasaulio bankų

2020-11-16

„Swedbank” grupė pirmą kartą pateko į prestižinį pasaulinį „Dow Jones“ tvarumo indeksą. Šiemet „Dow Jones“ vertino daugiau nei 7 tūkst. įmonių visame pasaulyje, tarp kurių buvo 235 finansų institucijos. Į indeksą pateko tik 25 bankai iš viso pasaulio, tarp jų – ir „Swedbank“.

„Swedbank“ tapo vieninteliu Šiaurės ir Baltijos regiono banku, patekusiu į šį tvariausių pasaulio įmonių sąrašą. Reitingas vertina aplinkosauginį, socialinį ir finansinį įmonių tvarumą ir verslo etiką bei skaidrumą. Analizuojamos įmonės privalo užpildyti išsamius klausimynus, kuriuose pateikiami klausimai ir prašoma duomenų iš įvairių sričių – nuo klimato kaitos, žmogaus teisių iki darbuotojų gerovės, skaidrumo užtikrinimo, rizikų valdymo.

„Norime prisidėti prie tvaraus visuomenės augimo, todėl ypatingai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad esame įtraukti į „Dow Jones“ tvarumo indeksą. Tvarumas yra esminė mūsų 200 metų istorijos dalis, kuri ateityje taps dar svarbesnė. Norime padėti gyventojams ir įmonėms atrasti tvarumo kelią, nes tik taip užtikrinsime ateities gerovę. Be to, tvari plėtra taip pat neša tvarų pelną“, – sako „Swedbank“ grupės vadovas Jens Henriksson.

Ypatingai aukštus, 100 iš 100 galimų balų vertinimus „Swedbank“ gavo šiose srityse: finansinis tvarumas, skaidri mokesčių strategija, duomenų apie poveikį aplinkai skelbimas, finansinė įtrauktis, socialinė atskaitomybė. 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.