„Swedbank“ ir „Maxima grupė“" susitarė dėl 50 mln. Eurų ilgalaikio finansavimo

2023-06-02

Mažmeninės prekybos tinklus valdančiai įmonei „MAXIMA GRUPĖ“ bankas „Swedbank“ suteikė 50 mln. eurų finansavimą, kurio didžioji dalis bus panaudota anksčiau išleistoms ilgalaikėms obligacijoms išpirkti. Bendrovė dalį šių lėšų taip pat planuoja skirti investicijoms į veiklos efektyvumą, plėtrą ir tvarumo projektus.

„Tikimės, kad pasirašyta ilgalaikio finansavimo sutartis „MAXIMA GRUPEI“ padės įgyvendinti ambicingus plėtros planus Baltijos šalyse ir užsienyje bei skirti dar didesnį dėmesį į tvarumą orientuotiems projektams“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Valdybos narys, Verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.

Pasak I. Mačeikos, šis sandoris rodo, kad verslas sėkmingai naudojasi bankiniu finansavimu, kuris net ir augančioje palūkanų aplinkoje išlieka patrauklesnis už alternatyvius finansavimo šaltinius.

„MAXIMA GRUPĖ“ valdo prekybos tinklus Baltijos šalyse, Bulgarijoje ir Lenkijoje, taip pat elektroninę maisto prekių parduotuvę, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Grupės valdomų parduotuvių skaičius penkiose šalyse 2022 m. pabaigoje sudarė daugiau kaip 1,5 tūkst., o metinės pajamos daugiau nei 5 mlrd. eurų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.