Išsigryninti pinigų bus galima „Narvesen“ parduotuvėse ir „Lietuvos spauda“ kioskuose

„Swedbank“ pasiūlė sprendimą gyventojams nemokamai išsigryninti pinigų, perkant „Narvesen“ parduotuvėse ir „Lietuvos spauda“ kioskuose, nepriklausomai, kurio banko kortele besinaudotų. Tai padaryti bus galima perkant net ir mažiausius pirkinius, o vienu pirkimu bus galima išgryninti iki 100 eurų.

„Suprantame, kad daliai gyventojų atsiskaitymas grynaisiais kartais vis dar yra neišvengiamas, todėl galimybė išsigryninti pinigų plačiame „Narvesen“ parduotuvių ir „Lietuvos spauda“ kioskų tinkle užtikrins jiems sąlygas greičiau ir patogiau apsirūpinti grynaisiais“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Lėšų valdymo pardavimų palaikymo departamento direktorius Deimantas Trumpickas.

Praėjusiais metais atliktoje „Swedbank“ gyventojų apklausoje buvo paprašyta įvardyti, kodėl jie moka grynaisiais. 67 proc. gyventojų nurodė, kad atsiskaityti šiuo būdu jie yra privesti tada, kai prekybininkai nesudaro galimybių atsiskaityti kortele, 43 proc. teigė, kad grynuosius naudoja smulkiems pirkiniams, o 37 proc. atskleidė tai darantys iš įpročio.

„Šiandien „Narvesen“ ir „Lietuvos spauda“ tinklai vienija net 200 prekybos vietų didžiuosiuose šalies miestuose, jos įrengtos vietovėse, kuriose yra intensyviausi žmonių srautai. Kartu su „Swedbank“ įdiegta nauja galimybė suteiks gyventojams didesnį pasirinkimą, kur, prireikus, galima išsigryninti pinigų. Ir tuo pačiu – įsigyti užkandžių, gėrimų, spaudos ar kitų prekių“, – sako „Narvesen“ ir „Lietuvos spauda“ valdančios įmonės generalinis direktorius Vigintas Bartaševičius. 

Banko įgyvendintas techninis sprendimas sudaro galimybes išsigryninti pinigus visiems „Mastercard“ ir „Visa“ kortelių turėtojams, nesvarbu, kurio banko klientai jie yra. Tad pirkdami bet kokią prekę, vieno pirkimo metu, „Narvesen“ ir „Lietuvos spauda“ tinkluose nemokamai išsigryninti ne didesnę nei 100 eurų sumą galės visų bankų klientai.

„Nors jau daugiau nei pusė gyventojų kasdieniams mokėjimams dažniau naudoja mokėjimo kortelę, vis tik, kai kuriais atvejais jiems dar reikia turėti grynųjų, ir kol toks poreikis yra, mes sieksime užtikrinti patogias galimybes jais apsirūpinti“, – sako Deimantas Trumpickas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.