Mūsų tvarus žingsnis: lygios galimybės

Ilgą laiką dirbdami lygių galimybių srityje siekiame visiškai panaikinti atlyginimų skirtumą tarp tas pačias pareigas užimančių vyrų ir moterų. Šiuo metu jis yra mažesnis nei 1 procentas. Siekdami išlaikyti šį rodiklį visose komandose, įtraukėme jį tarp tikslų, kuriuos turi pasiekti įvairių lygių vadovai. Taip pat siekiame užtikrinti lyčių balansą vadovaujančiose pareigose. Tarp visų lygių vadovų šiuo metu turime 56 proc. moterų ir 44 proc. vyrų.

lygios galimybės

„Daugiau balanso“

„Swedbank“ drauge su Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba dalyvauja projekte, kurio tikslas – kurti darbo ir asmeninio gyvenimo derinimui palankią socialinę aplinką, didinti sąmoningumą bei gerinti situaciją organizacijose. Pirmieji žengti žingsniai: drauge su partneriais peržiūrėtos „Swedbank“ turimos priemonės, skirtos užtikrinti darbo ir asmeninio gyvenimo balansą, atlikta jų naudojimo analizė, įvykdyta darbuotojų apklausa. Viena šio projekto sudedamųjų dalių yra kampanija „Daugiau balanso“.

Moterų lyderystės platforma

Viešojoje erdvėje moterys ekspertės kalba du kartus rečiau nei vyrai, rodo Lietuvos žiniasklaidos analizės duomenys. Siekiant keisti vyraujančią tendenciją ir kurti įvairiapusiškesnę viešąją diskusiją, kartu su „Global Lithuanian Leaders“ inicijavome moterų lyderystės platformą Profesionalės.lt.

Už aktyvų darbą organizacijos viduje ir už tai, kad skleidžia lyčių lygybės ir lygių galimybių idėjas visuomenėje bei savo pavyzdžiu skatina kitas organizacijas imtis aktyvesnių žingsnių šioje srityje, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba suteikė „Swedbank“ Lietuvoje aukščiausią įvertinimą lygių galimybių srityje – trejus „Lygių galimybių sparnus“. 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.