Mūsų tvarus žingsnis: produktai ir paslaugos

Norime, kad mūsų siūlomos paslaugos padėtų mūsų klientams gyventi tvariau. Todėl kasmet pristatome vis naujus finansinius produktus, kurie leistų žmonėms ir įmonėms tausoti aplinką bei mažinti neigiamą poveikį.

žaliosios paslaugos

Aplinkai draugiški automobiliai

Net 30 proc. viso atmosferoje esančio ir klimato kaitą sukeliančio CO2 kiekio išskiria transporto priemonės. Norime paskatinti klientus rinktis aplinkai draugiškus automobilius, todėl jų įsigijimui siūlome palankesnes lizingo sąlygas. Pasiūlymu gali pasinaudoti ir gyventojai, ir įmonės įsigydami tiek naujus, tiek naudotus automobilius.

Saulės elektrinės

Atsinaujinanti energetika – tvaresnės ekonomikos ir visuomenės pagrindas. Suprasdami tai, pristatėme specialiai saulės energetikai pritaikytą finansavimo liniją, kuri sudaro galimybes gyventojams įsirengti saulės elektrinę arba įsigyti nutolusią jos dalį.

Finansuojame ir saulės elektrinių įsigijimą verslui. Ne vienos įmonės pavyzdys jau įrodė, kad pasitelkus tvarius energijos sprendimus verslas gali ne tik prisidėti prie aplinkosauginių tikslų, bet ir sutaupyti.

Namų energinio naudingumo didinimas

Sudarome itin palankias sąlygas skolintis besirenkantiems energiją tausojančius sprendimus namuose (pavyzdžiui, ketinantiems apšiltinti namą, įrengti šiuolaikišką šildymo ar vėdinimo sistemą, pakeisti langus ar duris).

Tvarios pensijų fondų investicijos

„Swedbank“ užsakymu atlikta apklausa parodė, kad 42 proc. žmonių sutinka su teiginiu, jog jų pensijų fondas turėtų investuoti į verslus, padedančius sumažinti neigiamą poveikį aplinkai, užtikrinančius darbuotojų gerovę ar besirūpinančius skaidrios valdysenos praktika.

Šiuo metu visos „Swedbank“ pensijų fondų lėšos investuotos į priemones, kurios pagal tarptautinę metodologiją turi aukštą tvarumo reitingą. Pasirinkę šias priemones, galime pensijų fondų dalyvių lėšas nukreipti į verslą, kuris imasi priemonių anglies dvideginio emisijai savo veikloje mažinti, taip pat įgyvendina kitas su tvaria veikla susijusias iniciatyvas, apimančias gerąją valdymo praktiką, darbuotojų gerovę ar pagalbą bendruomenėms.

namai

Elektroninių paslaugų plėtra

Elektroninių paslaugų plėtra leidžia mums nuolat mažinti įvairių išteklių naudojimą, taupyti klientų laiką ir atsisakyti „popierinių“ procesų. Todėl šioje srityje dirbame itin aktyviai.

2020 m. pasiūlėme klientams naujų išmanių įrankių, leidžiančių tvarkyti finansus saugiai ir patogiai, išvengiant vizito į banką. Plėsdami nuotolinį aptarnavimą, suteikėme klientams galimybę atsidaryti sąskaitas sau bei savo vaikams nuotoliniu būdu.

Taip pat pasiūlėme naują būdą prisijungti prie interneto banko be papildomų identifikavimo priemonių, pavyzdžiui, programėlės „Smart-ID“ ar PIN kodų generatoriaus. Klientai savo tapatybę gali patvirtinti naudodami biometrinius duomenis − piršto atspaudą ar veido atpažinimą.

Supaprastinome elektroninių mokėjimų procesus, sudarydami galimybę atlikti el. pervedimą pagal telefono numerį. Taip pat sudarėme klientams galimybę „Swedbank“ interneto banke matyti ir valdyti savo sąskaitas, esančias kituose bankuose.

el. paslaugos

Dėmesys įmonių tvarumui

Vertindami įmonių paraiškas dėl didelių sumų finansavimo, atliekame išsamius tvarumo vertinimus. Jų tikslas – įvertinti, ar finansavimo sandoris nekelia didelių tvarumo rizikų, įskaitant rizikas, susijusias su neigiamu poveikiu aplinkai. 

Siekiame daryti poveikį ir vietos rinkoje. Palaikome ryšius su Baltijos šalių įmonėmis, kuriose tiesiogiai valdome didesnės vertės akcijų paketus ir kurios susiduria su didele tvarumo rizika ar turi neišnaudotų galimybių inicijuoti pokyčius siekiant tvarumo tikslų. Reguliariai kalbėdami apie tai su šių įmonių vadovybe siekiame, kad jos taip pat ryžtųsi ieškoti būdų, kaip savo veikloje prisidėti prie tvarumo tikslų įgyvendinimo. 

Laikydamiesi atsakingo investavimo kriterijų neinvestuojame į tam tikras įmones, kurių veikla neatitinka atsakingo investavimo principų ar turi tiesioginį neigiamą poveikį aplinkai. Tarp tokių verslų yra įmonės, gaminančios tabaką, alkoholį, išgaunančios iškastinį kurą (anglis), kuriančios ir platinančios netinkamą suaugusiųjų turinį, ar gaminančios bei platinančios ginklus.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.