Tvarūs namai ir interjeras: į ką atkreipti dėmesį renkantis baldus?

2024-08-27

Nuolat besikeičiančios šiuolaikinės tendencijos kviečia mus savo namuose rinktis greitai pagaminamus, madingus ir žema kaina įsigyjamus baldus. Tačiau ar tai tikrai yra geriausias sprendimas mūsų namams ir planetai? Baldų įmonės Hust Design pardavimų ir rinkodaros vadovė Sandra Meškauskaitė sako, kad žiūrėdami į baldus kaip į investiciją ir kreipdami dėmesį į medžiagas bei asmeninius poreikius, mes prisidedame prie aplinkos tausojimo ir kuriame namus, kurie mums tarnaus dar daugelį metų.

Ilgaamžiai baldai ilgainiui padės sutaupyti 

Kalbėdama apie ilgai tarnaujančius ir greitos mados neatstovaujančius baldus, S. Meškauskaitė teigia, kad vis daugiau žmonių supranta kokybiško baldo prasmę. Masiškai gaminami baldai jau po kelių metų verčia mus dairytis naujų sprendimų – kažkas sulūžta, suplyšta ir daiktas namuose tampa nebenaudojamas. Tuo tarpu ilgaamžiai baldai, kurie dažnai kainuoja kiek daugiau, tarnauja mums ilgiau, tad laikui bėgant jų kaina atsiperka. 

„Kai renkamės naują baldą, susiduriame su naujomis išlaidomis ir klausimu, kur dėti senuosius baldus. Vis daugiau mūsų klientų supranta, kad investicija į kokybiškus baldus atsiperka – nereikia nei nuolat pirkti naujų baldų, nei galvoti, kur juos padėti. Mūsų baldai aukštos kokybės, vienetiniai, atitinkantys individualius klientų poreikius, todėl jie namuose lieka metų metus. Be to, baldų nekeičiant pastoviai, prisidedame prie mažesnio atliekų ir į aplinką išmetamo CO2 kiekio“, – kalba Hust Design atstovė.

 

Rinkdamiesi baldus galvokite apie savo poreikius 

Jei baldų pagalba siekiate sukurti ilgaamžius ir tvarius namus, pirmiausia S. Meškauskaitė rekomenduoja neskubėti ir atlikti namų darbus. Įsivertinkite, kas šiuo metu gyvenamojoje erdvėje jums patinka, kokie yra jūsų lūkesčiai ir apribojimai – kas jums asmeniškai teiktų komfortą, o kas tik apsunkintų kasdienybę? 

Kitas svarbus aspektas yra medžiagos, iš kurių yra pagaminami baldai. Klasikinis, patvarus ir daugeliui pažįstamas pasirinkimas – baldai iš ąžuolo ar uosio. Tačiau ilgaamžiškumui užtikrinti gali pasitarnauti ir nerūdijantis plienas bei aliuminis. Šios medžiagos atsparios korozijai, mechaniniams pažeidimams ir yra lengvai prižiūrimos, todėl baldai turėtų išlaikyti savo formą net tuo atveju, jei jų ypatingai netausosite. 

Be patogumo, funkcionalumo ir medžiagų, ne mažiau svarbus ir baldų dizainas. „Juokaujame, kad niekada neperkame patogios, bet negražios avalynės, ir atvirkščiai. Lygiai tas pats galioja ir renkantis baldus. Siekdami užtikrinti ilgaamžį baldų panaudojimą, būtinai atkreipkite dėmesį į baldų dizainą – ar jis atitinka ir jūsų stiliaus pojūtį?“, – pasakoja S. Meškauskaitė.

Galiausiai, skirkite dėmesio tvarumui. S. Meškauskaitė pabrėžia, kad baldų sektoriuje tvarumas neturėtų apsiriboti tik baldų ilgaamžiškumu. Pasidomėkite, ar jūsų pasirinkta baldus gaminanti įmonė naudoja pažangius ir tvarius sprendimus, pavyzdžiui, naudoja perdirbtas medžiagas, laikosi OEKO-TEX standartų, gamybą vykdo „Zero Waste“ principu ir pan. „Mes siekiame užtikrinti tvarumą net tada, kai baldai pasiekia klientą. Mes pasirūpiname pakuočių išvežimu perdirbimui“, – sako Hust Design atstovė. 

 

Minkštieji baldai, atlaikantys vaikų ir augintinių išdaigas 

Turint vaikų ar keturkojų augintinių, išvengti baldų pažeidimų nėra taip paprasta. Mažieji išdaigininkai sofą gali papuošti, pavyzdžiui, sulčių dėme, o augintiniai letenomis gali sutepti ar įbrėžti dailų sofos audinį. Tad šeimoms itin svarbia užduotimi tampa minkštųjų baldų pasirinkimas – visą šeimą suburianti sofa turi nesudėtingai atlaikyti įvairius išbandymus.

Tokiais atvejais S. Meškauskaitė rekomenduoja rinktis specialų „Easy Clean“ audinį – jis itin lėtai sugeria skysčius ir purvą, todėl apgadintą sofą galėsite lengvai išvalyti. Audinyje yra poliesterio ir nailono, kurie yra tamprūs, atsparūs purvui ir nesiraukšlėja. Natūralūs audiniai, pasak atstovės, yra opesni ir jų priežiūra gali būti sudėtingesnė. „Taip pat labai patogu, jei sofos pagalvės užvalkalai yra su užtrauktukais – juos galima skalbti, valyti ar net pagaminti naujus, jei susidėvėjimo neišvengtumėte“, – kalba Hust Design atstovė. 

S. Meškauskaitė pabrėžia – jei norite, kad baldai tarnautų išties ilgai, labai svarbu tinkamai juos prižiūrėti. Nepamirškite vadovautis kartu su baldais gautomis instrukcijomis, kuriose nurodoma jų priežiūra. Baldus naudokite pagal paskirtį, reguliariai valykite jiems pritaikytomis priemonėmis ir nestatykite jų ten, kur baldus pasiektų tiesioginiai saulės spinduliai.

Susikurkite savo tvarius ir ilgaamžius namus – jei planuojate įsigyti ar pasistatyti A+ ir A++ energinio naudingumo klasės būstą, kviečiame pasidomėti „Swedbank“ Žaliąja būsto paskola. Taikome specialias sąlygas kintamai palūkanų normai ir turime partnerių pasiūlymų išmanių bei tvarių namų įrengimui. 

Hust Design suteiks 15 proc. nuolaidą svetainės, valgomojo ir miegamojo kambarių baldams bei aksesuarams.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.