„Swedbank“ ir „Verslo žinios“ kviečia įmones įsivertinti tvarumo lygį

2023-09-20


„Swedbank“ kartu su didžiausiu verslo naujienų portalu „Verslo žinios“ pristato naują įrankį įmonėms – Tvarumo indeksą duomenų portale rekvizitai.lt. Nuo rugsėjo 20 d. prie kiekvienos įmonės informacijos atsirasiantis tvarumo įvertis skalėje nuo 0 iki 10 bus matomas jų partneriams ir klientams bei padės verslui siekti tvaresnių veiklos standartų.

Įmonės tvarumo indeksas atsiras tituliniame portalo rekvizitai.lt įmonės puslapyje, prie įmonės pavadinimo. Tvarumo indekso balas atspindės įmonės įsipareigojimus ir realius veiksmus aplinkosaugos, socialinio poveikio ir valdysenos srityse (angl. Environmental, Social, Governance – ESG).
 

indeksas


Kaip įsivertinti savo įmonės Tvarumo indeksą?

Norint sužinoti savo įmonės Tvarumo indeksą, įmonės atstovas turi internetu užpildyti specializuotą tvarumo anketą portale rekvizitai.lt.

Anketą sudaro 32 klausimai iš keturių sričių:

  • Tvarumo svarba įmonėje
  • E – aplinkosauga (Environmental)
  • S – socialinis poveikis (Social)
  • G – valdysena (Governance)

Klausimyną gali užpildyti įmonės atstovas, kuris yra registruotas portale rekvizitai.lt kaip įmonės paskyros administratorius. Jeigu paskyros neturite, galite greitai ir paprastai užregistruoti naują vartotoją portale rekvizitai.lt.

Apie Tvarumo indeksą

Užpildžius klausimyną, bendras ESG įvertis bus suskaičiuotas kaip pasvertas vidurkis, kur visų sričių svoriai priklauso nuo įmonės dydžio ir jos veiklos srities.

Pasirinkus publikuoti įmonės indeksą viešai, visi pateikti atsakymai ir prisegti failai bus matomi rekvizitai.lt lankytojams. Juos bet kada galėsite atnaujinti ar pakeisti, kai tik įmonėje įsidiegsite naujas tvarkas ar imsitės naujų tvarumo iniciatyvų.

Tvarumo indeksą kūrė „Verslo žinių“ ir portalo rekvizitai.lt Tvarumo ir Duomenų analizės specialistai, remdamiesi bendrovės akcininkų – Švedijos Bonnier grupės Tvarumo ekspertų – patirtimi bei geriausia tvarumo praktika, konsultuodamiesi su Lietuvos rinkos profesionalais.

Maksimalus galimas tvarumo įvertinimas – 10 balų. Tvarumo indeksas atsiras prie kiekvienos įmonės, esančios rekvizitai.lt portale. Įmonių, nepateikusių duomenų apie tvarumą, tvarumo indeksas turės nulinį įvertį.


Tvarumo indeksą galite rasti čia.


Kaip pagerinti savo tvarumo rodiklius?

Įmones, kurios nori pasigerinti savo tvarumo profilį, „Swedbank“ kviečia apsilankyti banko ekspertinėje ESG platformoje „Tvarumo centras“. Čia galima rasti aktualios ekspertinės informacijos įvairiomis ESG temomis ir interaktyvų ESG rizikų įrankį, kuris gali būti naudingas atspirties taškas pradedant vystyti įmonės tvarumo strategiją.

Kodėl verta apskaičiuoti savo tvarumo indeksą ir sekti jo pokyčius?
 

tvarumo rodiklių sekimas

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.