Rokiškyje gyvenanti verslininkė papasakojo, kaip jos verslas tapo ne tik sėkmingu, bet ir pelningu: sustoti neketina

Lietuvoje jau kuris laikas jaučiamas vidinio turizmo pagyvėjimas. Daugeliui dar nepažintame mieste apsilankiusiųjų svarbu paskanauti vietiniuose restoranuose siūlomų patiekalų. Viena tokių gomurį pamaloninančių vietų yra ir Rokiškyje.

Versle aktyviai dalyvauja 

Laura Viduolytė-Pupelienė jau kurį laiką sukasi restorane „Pupelė“. O viskas prasidėjo nuo nedidelės desertinės. Moteris juokauja, kad nors restorano pavadinimą galima susieti su jos pavarde, tačiau iš tiesų jis turi kur kas daugiau sąsajų: tiek su kavos, tiek su maistine pupele.

Anot Lauros, restoranas magiškai traukia žmones. „Taip, tai yra Rokiškio lankytinas objektas. Kas atvažiuoja į Rokiškį, būtinai pas mus ateina“, – sako L. Viduolytė-Pupelienė. Moters tikinimu, ji nuo pat pradžių viską savo versle darė iš pajautimo, kad to reikia pačiam miestui, o ne dėl pelno ir pinigų. „Aš mačiau vietą ir iš karto įsivaizdavau, kas tai galėtų būti ir ko reikia mieste. O toliau... Darai geriausiai, kaip gali“, – atviravo Laura.

Anksčiau, pasak moters, ji aktyviai dalyvavo kiekviename verslo žingsnyje, tačiau dabar ji esą turinti žmonių, kurie rūpinasi viena ar kita sritimi. Kaip pati sako, „jau viskas sudeleguota“, o jai telieka „gesinti gaisrus“ ir strateguoti į priekį. Pasak Lauros, tam, kad verslas vystytųsi sklandžiai ir sėkmingai, reikia jame dalyvauti pačiam ir viską žinoti, kas vyksta viduje.

„Kai pradėjome desertinės veiklą, pati kepiau tortus. Viskas prasidėjo nuo manęs. Jeigu tave „veža“, kaip gali tame nedalyvauti? O kai dalyvauji, tuomet viską žinai ir kaip gali nesisekti, kai tu darai geriausiai, kaip gali“, – svarstė moteris. Laura netgi pati asmeniškai šeštadieniais priima į restoraną atvykstančius svečius, juos palydi prie staliuko. Tokiu būdu ji savo akimis taip pat gali pamatyti, kaip dirba visa komanda.

Pasak moters, vidutinis aptarnaujančio personalo amžius yra apie 30 metų. Laura įsitikinusi, kad dirbti padavėju gali bet kokio amžiaus žmogus. Svarbiausia, kad jam pačiam patiktų tai, ką jis daro. Šiuo metu restorane dirba 31 žmogus, dar trys moterys yra motinystės atostogose. Neseniai darbuotojų atranką vykdžiusi Laura sako, kad net nedideliame mieste ji sulaukusi daugiau nei 70 pretendentų, tarp kurių nemažai buvo ir realių būsimų darbuotojų. Anot jos, žmonės dėl darbo kreipiasi netgi tie, kurie nėra susiję su maitinimo sfera. Tačiau įmonė visuomet yra pasiruošusi suteikti galimybė, kurie nori mokytis. „Iš tiesų netgi geriau, kad kai dirbti ateina žmogus be patirties nei „perlaužti“ tą, kuris turi netinkamą patirtį“, – atviravo ji.

Laura sako, kad kol kas verslas yra tik augimo kreivėje. Tiek pelno, tiek personalo, tiek lankytojų skaičiumi. Moteris prisipažino, kad ateities planų yra daug. Vienas jų – atidaryti kitą maitinimo įstaigą, kuri bus kitokia nei šiuo metu esanti „Pupelė“. Laura pabrėžė, kad imtis tokio žingsnio ją paskatino „Swedbank“ organizuojama „Verslo akademija“. Moteris prisipažino, kad pildydama anketą nesitikėjo į ją patekti. Anot jos, pats mentorius jau per pirmą susitikimą Laurai pasakė, kad daugelis jos daromų žingsnių versle yra teisingi. „Tokiu būdu mes galėjome save įvertinti iš šalies, nes turėjome baimę, kad gal reikia kažką daryti kitaip. Dabar jau turime drąsos“, – su šypsena kalbėjo Laura. Ji prisipažįsta labiau esanti idėjų žmogus, kuriam planuoti yra sudėtinga, todėl tikisi patobulėti šioje srityje. Moters valdomas verslas pernai metais uždirbo beveik vieną milijoną pajamų, todėl ji juokauja, kad nuo pirmo milijono pradėsianti planuoti, nes to jau bus išmokusi.

„Negalim mes mažame mieste kažko sufeilinti ir tikėtis, kad pas mus grįš svečias. Nors konkurencijos nelabai turim, bet aš už viską nuo pat pradžių „atsakau“ savo vardu. Todėl man labai svarbu kokybė“, - atvirai prisipažino restorano savininkė. Daugiau apie šį restoraną galite paskaityti čia.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.