Tinklalaidė „Pokalbis laboratorijoje” | Apie matematiką mokykloje, gyvenime ir ką daryti, kad jos egzaminą išlaikytų daugiau abiturientų

2021-04-02

 

Trečiajame tinklalaidės „Pokalbis laboratorijoje“ epizode Nerijus Mačiulis kalbasi su Vilniaus Universiteto profesoriumi Rimu Norvaiša. Profesorius dirba tikimybių teorijos ir matematinės statistikos srityse bei nevengia į matematiką žiūrėti kiek plačiau, nei esame įpratę. 

Būtent matematiką bei jos mokymą mokykloje pašnekovai ir aptars šiame epizode. Praėjusiais metais matematikos valstybinio egzamino neišlaikė daugiau nei 30 proc. mokslevių. Galbūt dalis jų galvojo, kad šio dalyko žinių jiems neprireiks.

Nerijus Mačiulis ir Rimas Norvaiša svarsto, ką daryti, kad rezultatai būtų geresni ir kaip geriau perteikti kūrybiškumą ir grožį, slypintį matematikoje?

Pokalbio audio formatu galite klausytis čia:

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.