„Swedbank“ jungiasi prie pasaulinio hakatono kovai su COVID-19 krize – ieškos sprendimų ekonomikos srityje

2020-04-03

„Swedbank“ tapo pasaulinės iniciatyvos „The Global Hack“, vyksiančios š.m. balandžio 9–12 d., dalyviu ir rėmėju. Pasaulinė iniciatyva „The Global Hack“ pretenduoja tapti didžiausiu virtualiu hakatonu pasaulyje, kurio metu bus siekiama sutelkti verslą, skirtingų sektorių ir profesinių kompetencijų specialistus, kuriant novatoriškus verslo ir skaitmeninius sprendimus kovai su COVID-19 iššūkiais.

„Šiais neramiais laikais susiduriame su dideliu iššūkiu, kuriam reikia pasaulinio masto atsako. Remdami „The Global Hack“ iniciatyvą tikime, kad kartu galime surasti novatoriškus sprendimus, kurie padėtų veiksmingai prisidėti kovojant su šia krize“, – sako „Swedbank“ Startuolių partnerystės vadovė Jekaterina Bitus.

Pasak jos, šioje pasaulinėje iniciatyvoje bankas kviečia dalyvauti savo klientus ir partnerius bei darbuotojus. Geriausiam idėjos ekonomikos srityje autoriui „Swedbank“ skirs 5 tūkst. eurų idėjos plėtojimui ir įgyvendinimui.

„The Global Hack“ sprendimų sritys suskirstytos remiantis JT darnaus vystymosi tikslais. Iniciatyvos dalyviai savo idėjas plėtos meno ir kūrybiškumo, krizių valdymo, ekonomikos, švietimo, įgalinimo, aplinkos, valstybės valdymo, sveikatos ir gerovės, žiniasklaidos ir pramogų, psichinės sveikatos ir darbo srityse. Daugiau informacijos apie iniciatyvą galima rasti čia.

Atkreipiame dėmesį, kad laiko užsiregistruoti ir dalyvauti „The Global Hack“ iniciatyvoje liko itin nedaug, todėl visi norintieji turėtų apsispręsti per artimiausias dienas. Dalyvių registracijos paraiškų ir idėjų laukiama iki š.m. balandžio 6 d. Komandų formavimo procesas vyks nuo balandžio 6 iki 8 d., idėjos bus vystomos nuo balandžio 9 iki 11 d. Balandžio 12 d. komandos pristatys savo idėjas, bus paskelbti nugalėtojai.

Tolesni žingsniai:

  • Jei norite dalyvauti iniciatyvoje kaip mentorius, prisijunkite čia
  • Jei norite užsiregistruoti su bendraminčių komanda ir prisidėti prie svarbių pasauliui idėjų plėtojimo, prisijunkite čia

 

Apie „The Global Hack“

Iniciatyvos autoriai – Estijos hakatonų renginių organizatorius „Garage48”. Idėja surengti pasaulinį hakatoną kilo po sėkmingos regioninių hakatonų renginių serijos kovo mėnesį Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Hakatonas yra specialus renginys, kurio dalyviai per trumpą laiką, dažniausiai nuo 24 iki 48 val., siekia rasti sprendimus realybėje dominuojančioms problemoms. Pasitelkus žinias, profesinius įgūdžius, kūrybiškumą ir kitų ekspertų konsultacijas, per itin trumpą laiko tarpą sukuriami idėjų prototipai, naujos koncepcijos ir novatoriški technologijų panaudojimo būdai.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.