Per metus savanorystei savo laiką skyrė daugiau nei 1 tūkst. „Swedbank“ darbuotojų

2020-09-11

Po šios vasaros Panemunės regioninis parkas tapo tvarkingesnis, vieniši gyvūnai šiek tiek linksmesni, o „Maisto banko“ paramos gavėjus galėjo laiku pasiekti produktai, ir prie viso to prisidėjo „Swedbank“ darbuotojai. Išskirtinį dėmesį savanorystei daugiau kaip 600 darbuotojų skyrė šią vasarą, prisijungę prie „Gerų darbų maratono“. 

Du mėnesiai gerumo 

Siekdami prisidėti prie prasmingos veiklos ir gražesnės aplinkos kūrimo nuo praėjusios vasaros savanoriškai veiklai savo laiką skyrė ir projekte „Mums rūpi“ dalyvavo daugiau nei 1 tūkst. „Swedbank“ darbuotojų. Vien per du vasaros mėnesius trukusį „Gerų darbų maratoną“ savanoriavo 57 banko darbuotojų komandos, kuriose buvo net 600 savanorių. Didžiausią komandą sudarė apie 30 kolegų, pasirinkusių tvarkyti Panemunės regioninio parko aplinką.

Didžioji dalis „Swedbank“ darbuotojų savo laiką skyrė gražesnės aplinkos kūrimui: tvarkė miesto ir regioninius parkus – VU Botanikos sodą Kairėnuose, Dzūkijos nacionalinio parko retųjų augalų sodą, Lietuvos liaudies buities muziejų, Biržų regioninį parką, Aukštaitijos nacionalinį parką, Labanoro regioninį parką. 

Tokio pobūdžio darbai buvo pasirinkti ne tik norint puoselėti gamtą, bet ir stengiantis vengti koronaviruso rizikos teikiant prioritetą veikloms atvirame ore.

„Swedbank“ kolektyvas aktyviai prisidėjo ir prie „Maisto banko“ veiklos – produktų rūšiavimą „Maisto banko“ sandėlyje pasirinko 4 komandos, šiam darbui bendrai jos skyrė beveik 50 valandų. 

Banko kolegos liko neabejingi vienišiems gyvūnams – suteikė pagalbą beglobiams gyvūnams organizacijose „Lesė“, „SOS gyvūnai“, „Tautmilės globa“, taip pat padėjo Lietuvos zoologijos sodui bei žirgynui „Juodasis gražuolis“. 

„Gerų darbų maratono“ metu prisidėta ir prie prasmingo vaikų laisvalaikio, finansinės edukacijos, teikta parama organizacijoms, kurios rūpinasi negalią turinčiais asmenimis. 

padekos vakaras

Gerumo maratono finišas per padėkos vakarą

Nors galimybė padėti kitam, padaryti prasmingą darbą – svarbiausias ir daugiausia džiaugsmo teikiantis atlygis už savanorišką veiklą, darbuotojų taip pat laukė ir smagus, tiesa, šį kartą virtualiai vykęs padėkos vakaras. Jame buvo įvertinti ir apdovanoti aktyviausi savanorystės projekto „Mums rūpi“ dalyviai. 

„Swedbank“ aktyviai skatina darbuotojų savanorystę – pagalba visuomenei ir bendruomenėms – svarbi mūsų organizacijos identiteto dalis. Ir nors vietose, kuriose kolegos savanoriauja, jie tikrai išgirsta ne vieną širdį šildantį „ačiū“, mūsų kaip organizacijos pareiga pastebėti ir įvertinti gerumą, kurį sukuriame drauge – savo „Swedbank“ vidinės komunikacijos vadovė Ilona Ruzgaitė.

padekos vakaras

Savanoriauja ištisus metus

Banko darbuotojai savanoriauja jau nuo 2016-ųjų. Iki praėjusių metų „Swedbank“ savanorystei skirdavo tris mėnesius per metus – vasarą, o 2019-aisiais projektas įgavo naują pavadinimą „Mums rūpi“ ir tapo ištisus metus vykstančiu gerumo projektu.

Per ketverius metus savanorystės veikloms banko darbuotojai jau skyrė daugiau kaip 40 tūkst. valandų. Savanorystės veiklas „Swedbank“ kasmet vykdo beveik 20-yje Lietuvos miestų ir miestelių, vis daugiau dėmesio teikiant tvaresnei savanorystei. Aktyviausiai prisidedama prie šių darnaus vystymosi tikslų (SDG): Nr. 13 – Klimato apsauga, Nr. 15 – Gyvybė Žemėje, Nr. 4 – Kokybiškas švietimas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.