Rūpinkimės savo sveikata ir finansinius reikalus tvarkykime nuotoliniu būdu

2020-03-13

Reaguodamas į situaciją pasaulyje ir Lietuvoje, „Swedbank“ ragina visus klientus kasdienių finansų reikalus tvarkytis nuotoliniu būdu. Bankas atkreipia dėmesį, kad didelė dalis klausimų, dėl kurių klientai užsuka į banko padalinius, gali būti sutvarkyti naudojantis išmaniąja programėle, interneto banku ar nuotoline konsultacija.

„Swedbank“ interneto banke ar išmaniojoje programėlėje galima rasti visas dažniausiai naudojamas kasdienės bankininkystės funkcijas – čia klientai gali pasitikrinti sąskaitos likutį, pervesti pinigų, sumokėti už paslaugas, pakeisti mokėjimo kortelės nustatymus ir daugybę kitų dalykų. Be to, nuotoliniu būdu galite susitvarkyti ir kitus dažniai pasitaikančius finansų klausimus, pavyzdžiui:

  • Užsisakykite naują mokėjimo kortelę. Ją galite užsisakyti interneto banko skiltyje „Kortelės“. Užsisakydami kortelę pasirinkite ją gauti paštu – kortelė bus pristatyta Jūsų nurodytu adresu per kelias darbo dienas. Interneto banke taip pat aktyvinkite gautąją kortelę sudarydamas jos sutartį.
  • Užblokuokite prarastą kortelę. Jei praradote kortelę ar jos duomenis tapo žinomi tretiesiems asmenims, kurie gali jais neteisėtai pasinaudoti, ją privalote kuo skubiau užblokuoti, o tą greičiausiai padarysite per išmaniąją programėlę ar interneto banką.
  • Padidinkite mokėjimų limitą. Jei prireikė atlikti didesnį pavedimą, o galiojantis mokėjimų limitas to padaryti neleidžia, jį padidinti galite interneto banke naudodami kvalifikuotą „Smart-ID“ ar PIN generatorių, taip pat  mobilų parašą.  Norėdami pakeisti limitą, eikite į skiltį „Mano duomenys“ ir jame pasirinkite „Sutarties limitai“.
  • Įsidiekite programėlę „Smart-ID“. Ją parsisiųsti ir pradėti naudotis galite nuotoliniu būdu. Daugiau informacijos apie prisijungimo priemones ir joms taikomas saugumo rekomendacijas rasite čia: https://www.swedbank.lt/private/d2d/ebanking/authentication
  • Gaukite vartojimo finansavimą. Jei jums prireikė papildomų finansinių lėšų, tiesiog užpildykite paraišką interneto banke. Čia pat gaukite atsakymą ir iš karto pasirašykite sutartį. Be to, skiltyje „Paskolos, lizingas, kreditinės kortelės“ galite peržiūrėti sudarytas paskolų sutartis.
  • Praneškite apie draudiminį įvykį. Atsitikus draudiminiam įvykiui, užpildykite ir pateikite prašymą gauti išmoką interneto banko skiltyje „Draudimas“. Prašymas bus apsvarstyta per kelias dienas, o atsakymą gausite neiškėlę kojos iš namų.

Be šių dažniausių dalykų, kuriuos nuotoliniu būdu galite atlikti patys, „Swedbank“ interneto banke visada rasite ir kitos naudingos informacijos apie įvairius finansinius produktus ar galėsite gauti nuotolinę konsultaciją. Jei turite klausimų, susisiekite su mumis telefonu 1884.

Saugiau naudotis bekontakčiais atsiskaitymo būdais

Atsižvelgiant į virusų plitimo ypatybes, bankas rekomenduoja mažinti grynųjų pinigų naudojimą, nes, keliaudami iš rankų į rankas, išlieka tikimybė, gali pernešti virusus ir bakterijas. Pateikiame 3 patarimus, kurie padeda sumažinti šią riziką:

  1. Esant galimybei, atsisakykite grynųjų pinigų ir naudokitės bekontakčiais atsiskaitymais. Tai efektyviausias būdas išvengti kontakto su paviršiais, kuriuos lietė kiti žmonės ir ant kurių galėjo likti viruso pėdsakų.
  2. Pasinaudoję grynaisiais ar įvesdami kortelės kodą skaitytuve, visada nusiplaukite ir dezinfekuokite rankas.
  3. Naudodamiesi bankomatu, mūvėkite pirštines arba vėliau nepamirškite nusiplauti rankų. Nors mes reguliariai dezinfekuojame savo bankomatus, to negalime padaryti po kiekvieno kliento ir užtikrinti, kad bankomato paviršius visada yra švarus.

Iš anksto dėkojame savo klientams, kurie rimtai vertina dabartinę padėtį ir atsisako nebūtinų vizitų į banko padalinį ir renkasi rūpimus klausimus spręsti pasinaudodami nuotoliniais kanalais. Taip pat visus klientus raginame atsižvelgti į darbdavio ir sveikatos specialistų rekomendacijas ir, esant galimybei, rinktis likti namuose.

Rūpinamės savo darbuotojų ir klientų sveikata, todėl banke įgyvendinome atitinkamas saugumo užtikrinimo priemones. Darbuotojų, kurie patys ar jų šeimų nariai yra neseniai grįžę iš padidintos rizikos šalių, esame paprašę 2 savaites dirbti nuotoliniu būdu. Taip pat jau nustatėme apribojimus verslo kelionėms, rekomendavome atsisakyti tiesioginių susitikimų ir atsižvelgti į kitus potencialius rizikos šaltinius.

Viliamės, kad ši sudėtinga situacija neužsitęs neribotą laiką. Šiuo laikotarpiu linkime likti kantriems, gerai apgalvoti savo sprendimus ir kruopščiai rūpintis savo bei aplinkinių žmonių sveikata.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.