Tinklalaidė „Pinigai ir reikalai“ | Migracijos mitai ir realybė: ar imigrantai kelia grėsmę vietiniams, kodėl grįžta lietuviai?

2021-02-23

 

Tyrimais įrodyta, kad žemos kvalifikacijos imigrantai sudaro konkurenciją darbo rinkoje tik tiems vietiniams, kurie nėra baigę netgi vidurinės mokyklos. Pigesnės imigrantų darbo jėgos neigiamas poveikis vietinių atlyginimams žemos kvalifikacijos darbuose sudaro ne daugiau nei 2 procentus. Aukštos kvalifikacijos darbuose atvykusieji užsieniečiai sukuria didžiulę pridėtinę vertę bei kuria inovacijas. Tad kodėl mes priešinamės užsieniečių imigracijai, baimindamiesi dėl savo darbo vietų ir atlyginimų?

Kas lėmė lietuvių reemigracijos šuolį praėjusiais metais ir ar grįžti iš emigracijos, nes užsienyje nepavyko sukurti sėkmės istorijos – tikrai pralaimėjimas? Apie tai ir dar daugiau tinklalaidėje  #PinigaiIrReikalai kalbasi „Swedbank“ ekonomistė Greta Ilekytė ir Eglė Verseckaitė-Grzeskowiak, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto dėstytoja, migracijos klausimų ekspertė.

Pokalbio audio formatu galite klausytis čia:

 
Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.