„Greiti ir įsiutę“: kas kelyje dažniausiai susiduria su nemalonumais?

2024-01-04

Šaltuoju laikotarpiu eismo sąlygos gali būti kupinos iššūkių dėl ilgo tamsaus paros meto, ledo ar sniego. Dėl sudėtingų vairavimo sąlygų žiemos mėnesiais avarijų skaičius padidėja. Tačiau vairuotojų galvos skausmu ir nuostoliais gali virsti ne tik eismo įvykiai. Šiame įraše aptarsime, kurios vairuotojų grupės dažniausiai susiduria su nemalonumais kelyje bei kaip apsisaugoti nuo patiriamų nuostolių. 

Problemiški kelyje jaunuoliai – mitas ar realybė?

Analizuojant „Swedbank P&C Insurance AS“ Lietuvos filialo Kasko draudimo sutarčių duomenis pastebima, kad daugiausiai su nelaimingais įvykiais kelyje susiduria 26–29 m. amžiaus asmenys – trečdalis apdraustų šio amžiaus asmenų kreipiasi dėl draudimo išmokos. Tarp asmenų iki 25 m. draudimo išmoką gauna maždaug ketvirtadalis. Tuo metu vyresnėse nei 30 m. klientų amžiaus grupėse draudžiamieji įvykiai atsitinka maždaug penktadaliui apdraustųjų.

Nors vairuotojai iki 29 m. dažniau susiduria su draudžiamaisiais įvykiais, nutikimai kelyje ar kiti incidentai vyresnėse amžiaus grupėse – brangesni. Vidutinė žalos kompensacija asmenims iki 25 m. siekia 1 269 eurus, 30–35 m. gyventojams – 1 721 eurą. Tam įtakos turi ir vairuojamų automobilių vertė, mat neretai pirmasis automobilis būna ekonomiškesnis, o su amžiumi bei augančiomis karjeros ir uždarbio galimybėmis įsigyjamos brangesnės transporto priemonės.

„Swedbank P&C Insurance AS“ Lietuvos filialo duomenimis, tarp dažniausių vairuotojų patiriamų nemalonumų – avarijos, stiklų dūžiai, susidūrimai su gyvūnais.

Žalą kitiems atlygins civilinės atsakomybės draudimas

Išvengti incidentų kelyje ar nemalonių „siurprizų“ stovėjimo aikštelėse beveik neįmanoma, tačiau galima apsisaugoti nuo jų sukeliamų nuostolių.

Lietuvoje naudojami automobiliai turi būti apdrausti privalomuoju transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimu. Esant mūsų kaltei, šis draudimas atlygina mūsų padarytą žalą kitiems asmenims. Tačiau mūsų pačių automobiliui padaryta žala tokiu atveju krenta ant mūsų pečių arba, tiksliau, mūsų biudžeto galimybių. 

Taip pat peržiūrėti savo biudžetą teks ir tuo atveju, jei žalą mūsų transporto priemonei padaro laukinis gyvūnas arba netikėtai šalia atsiradęs stulpas. Nebent, žinoma, savo automobilį esame apdraudę Kasko draudimu ir tai pagal draudimo taisykles laikoma draudžiamuoju įvykiu.

Kasko draudimas – savo turto apsaugai

Kasko draudimas gali padengti žalą mūsų automobiliui, kai mes patys ir esame įvykio kaltininkai. Kasko draudimas apima su eismo įvykiais, vagystėmis, vandalizmu, gamtos jėgomis, ugnimi ar techninės pagalbos poreikiu susijusius draudžiamuosius įvykius. 

„Swedbank P&C Insurance AS“ Lietuvos filialas siūlo ne tik Standartinį Kasko draudimą, bet ir Elitinį Kasko draudimą, kuris apima dar daugiau draudžiamųjų įvykių, nei Standartinis Kasko draudimas. Elitinis Kasko draudimas draudžiamojo įvykio atveju atlygina ir už ir asmeninius daiktus automobilyje, automobilio raktelius, jei šie būtų sugadinti ar pamesti. Taip pat Elitinis Kasko draudimas turi ir nelaimingų atsitikimų draudimą vairuotojui ir keleiviams bei kelionės nutrūkimo draudimą. 

Nors jaunuoliai ir dažniau sukelia kelių eismo įvykius, su automobiliais susijusią žalą patiria daug kas. Todėl kiekvienam svarbu atsakingai vairuoti ir pasirūpinti savo turto draudimu. Pasinaudoję „Swedbank P&C Insurance AS“ Lietuvos filialas Kasko draudimu, dėl patiriamų nuostolių draudžiamųjų įvykių atvejais galėsite būti ramūs.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.