Kiek pinigų esame pasirengę skirti savo automobilio išlaikymui?

2021-02-23

Įsigydami automobilį vertiname jo kainą, tačiau kartais pamirštame įvertinti, kiek jo išlaikymas atsieis kiekvieną mėnesį. Transporto reikmėms ir automobilio išlaikymui paprastai rekomenduojama skirti 15 proc. asmens ar šeimos mėnesio pajamų, o kiek jam esame linkę skirti mes?

  • Kas antras (52 proc.) šalies gyventojas, turintis nuosavą automobilį, jo išlaikymui per mėnesį yra pasirengęs skirti iki 100 eurų siekiančią sumą (į automobilio išlaikymo kainą įskaičiuojami degalai, einamasis remontas, draudimas ir automobilio įsigijimo kaina).
  • Ketvirtadalis gyventojų (25 proc.) šiam tikslui galėtų skirti nuo 100 iki 200 eurų, apie 20 proc. automobilių savininkų savo transporto priemonės išlaikymui per mėnesį yra pasirengę išleisti iki 50 eurų.
  • Nuo 200 iki 500 eurų savo automobiliui per mėnesį nusiteikę skirti 10 proc. lietuvių, didesnę nei 500 eurų sumą per mėnesį automobilio išlaikymo reikmėms nurodo galintys skirti 1 proc. gyventojų.
  • Agentūros „Eurostat“ duomenimis, vienas šalies gyventojas per mėnesį transporto reikmėms skiria vidutiniškai 140 eurų.
  • Didėja gyventojų susidomėjimas aplinkai draugiškais automobiliais – 30 proc. gyventojų planuoja, kad kitas jų įsigytas automobilis galėtų būti su hibridine variklio technologija arba varomas tik elektra.
  • Vidutinė lizingo būdu įsigyjamo automobilio sutarties suma Lietuvoje siekia apie 17 tūkst. eurų. Vidutinio penkerių metų sutarties laikotarpio mėnesio įmoka už automobilį sudaro apie 300 eurų.
išlaidos automobiliui

Parengta remiantis „Swedbank“ duomenimis bei reprezentatyvia „Swedbank“ užsakymu atlikta šalies gyventojų apklausa. Jos metu apklausti 1009 respondentai, rezultatai reprezentuoja šalies gyventojų nuo 18 iki 75 metų nuomones ir vertinimus.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.