TOP 5 patarimai, kaip žiemos laikotarpiui efektyviai paruošti savo transporto priemonę

2024-10-17

Ko gero, ne kiekvienas vairuotojas džiaugsmingai laukia šaltojo metų laiko. Sniego gausa, slidūs keliai ir rytinis automobilio užvedimas gali sukelti stresą. Be abejo, daugelis žino apie žieminių padangų keitimą ar automobilio užvedimo sistemos patikrinimą, tačiau yra ir daugiau būdų, kurie gali padėti pasiruošti žiemai. „Swedbank“ ekspertai siūlo nepamiršti kelių papildomų patarimų.

Nematoma apsauga – hidrofobinė danga

Šaltuoju laikotarpiu kelio matomumą dažnai pablogina sniegas, purvas ar druskos likučiai ant stiklo, kuriuos bandant valyti netinkamomis priemonėmis, rezultatas gali tik pablogėti. Šią problemą veiksmingai spręsti gali hidrofobinė danga. Tai novatoriška, nanotechnologijomis paremta priemonė, kuri sukuria nematomą apsauginį sluoksnį ant stiklo. Šis sluoksnis atstumia vandenį, riebalus ir purvą, tad nešvarumai nebesikaupia ant stiklo paviršiaus taip lengvai. Taip užtikrinamas geras kelio matomumas net ir šalčiausiu metų laiku, dažnai neplaunant automobilio.

Šios žiemos hitas – automobilio „powerbankas“

Kartais šaltais žiemos rytais apylinkėse galite išgirsti besisukančių starterių ir neužvedamų variklių „simfoniją“. Gali nutikti ir taip, kad prie jos prisijungs ir jūsų automobilis.

Kad taip neatsitiktų, nebūtina iškart pulti ieškoti pagalbos – verčiau su savimi turėkite išorinę bateriją, arba „powerbank“. Tokias turi ne tik išmanieji prietaisai, bet ir transporto priemonės. Ji ne tik padės atgaivinti automobilį, bet ir pakraus jūsų įrenginius ar padės pasišviesti po automobilio dangčiu. 

Savo transporto priemonę žiemai profesionaliai ruošia ir „Swedbank“ laidos herojus Karolis Birgilas. Pažiūrėkite, kaip jam sekėsi tai daryti:

 

Sulankstomas kastuvas – visada po ranka

Iškritus gausiam sniego kiekiui džiaugiasi tiek vaikai, tiek ir žiemos gerbėjai. Kiek mažiau džiaugsmu spinduliuoja pusnyse užklimpę vairuotojai: taip dažnai nutinka miškingose ar kitose, rečiau gyvenamose ir pravažiuojamose vietovėse.

Jei vis dėlto tokio netikėtumo išvengti nepavyko, savo automobilio bagažinėje turėkite sulankstomą kastuvėlį. Tai – lengvas, patogus ir mažai vietos užimantis įrankis, kuris pravers iš sniego gniaužtų išlaisvinant jūsų keturratę transporto priemonę.
Vis dėlto, jei užklimpus nepadeda ir kastuvas, padės „Swedbank“ privalomasis vairuotojų draudimas. Tiek atsidūrus pusnyje, tiek ir išsikrovus akumuliatoriui ar kelyje nutikus kitiems nesklandumams, galėsite pasinaudoti draudimo teikiamais privalumais ir nemokama pagalba net 10-ia atvejų. 

Visiškai nuvalykite automobilį

Nors šis patarimas turbūt visiems vairuotojams yra jau gerai girdėtas, tačiau jo nevertėtų užmiršti. Tinkamai nenuvalius automobilio išorės ir palikus ant jo sniego, taip ne tik apsunkinsite matomumą sau, bet ir galite sukelti eismo įvykį.

Todėl nepamirškite pasirūpinti ne tik priekiniu stiklu, veidrodėliais ar šoniniais langais, bet ir automobilio stogu. Mat jei sniegas nuo pastarojo yra nenuvalytas, staigiai stabdant šis krenta ant priekinio stiklo ir taip sukeliamas eismo įvykis. Sniegas gali nukristi ir važiuojant – taip rizikuojate apgadinti jums iš paskos važiuojančią transporto priemonę.

Užvedimo laidai – verti turėti

Jei „powerbankas“ jūsų bagažinėje vis dar neatsirado, siūlome joje turėti bent variklio užvedimo laidus. Jie pravers ištikus žiemos išdaigoms ir jūsų automobiliui neužsivedant. Pravers jie ir padedant kitiems nelaimėliams, nukentėjusiems nuo šalčio žabangų. Tik įsitikinkite, kad prijungdami užvedimo laidus, laikotės eiliškumo, nurodyto jų naudojimo instrukcijoje.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.