Pagalba patyčių atveju | Mokykla atsisako įsitraukti į patyčių sprendimą

2023-05-25


Patyčios – tai mokykloje iškilusi problema, todėl į jos pašalinimą turėtų įsitraukti mokykla. Be to, mokyklos įsitraukimas ir problemos suvokimas yra pagrindiniai veiksniai, numatantys, kad patyčių situacija bus sėkmingai išspręsta. Nors jūs, kaip tėvai, turite svarbų vaidmenį sprendžiant situaciją, tačiau to greičiausiai nepakaks tokio tipo problemoms išspręsti.

  • Kartais mokyklų pedagogai gali būti nepasirengę patyčių situacijų sprendimui arba dėl mokyklos išteklių stokos nepritraukia reikiamų specialistų. Bet tai nėra pasiteisinimas. Ypač todėl, kad patyčios įtakoja jūsų vaiko pasiekimus mokykloje, taip pat kelia rimtą pavojų jo fizinei ir psichinei sveikatai. Todėl gavę tokį atsakymą išsiaiškinkite, ar mokykla yra pasirengusi gerinti savo supratimą apie patyčių pašalinimą ir pritraukti reikiamus specialistus. Galimai, į šį mokyklos trūkumą Jums teks atkreipti tiek savivaldybės švietimo valdybos, tiek Valstybinės švietimo kokybės tarnybos dėmesį. 
  • Artimiausiomis savaitėmis daugiau dėmesio skirkite ir savo vaikui – kartais į patyčių įtraukti vaikai gali susidurti su psichoemocinėmis problemomis, tokiomis kaip padidėjęs nerimas ar prislėgtumas. Jūsų įsitraukimas padės jas greičiau įveikti. 

Išsamesnes rekomendacijas, kaip apsisaugoti nuo patyčių, galite perskaityti čia.

„Swedbank“ siekia prisidėti prie visuomenei aktualių problemų sprendimo, todėl gyvybės draudimu savo vaikus apdraudę ar „Saugus vaiko fondas“ draudimo sutartį sudarę tėvai turi galimybę gauti nemokamą pagalbą patyčių atveju.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.