INVESTAVIMO AKADEMIJA | Investiciniai fondai – ką svarbu žinoti ir kaip investuoti?

2023-06-20

Jūsų dėmesiui antroji „Investavimo akademija“ laida, kurioje daugiausiai kalbama apie investavimą į fondus:

  • Kas yra fondai ir kuo jie skiriasi nuo kitų investavimo priemonių?
  • Kokie investicinių fondų tipai egzistuoja ir kuo jie skiriasi tarpusavyje?
  • Ar fondai yra geriau už akcijas?
  • Kaip investiciniai fondai uždirba pinigus?
     


Visa tai paaiškins ir šią investavimo priemonę geriau suprasti padės „Milvas” fondų valdytojas Tautvydas Marčiulaitis ir „Swedbank” privačiosios bankininkystės departamento vadovas Andrius Šuminas. Jie yra rubrikos „Klausiat? Atsakom!” ekspertai.

Laidoje išgirsite svarbiausias ekonomines ir finansines naujienas, kurias pristato žurnalistas Ignas Krupavičius. Šįkart dėmesio centre – palūkanų normų naujienos iš Europos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Taip pat įsibėgėja ir specialusis investavimo eksperimentas, kuriame laidos vedėja Justina Bagdanavičiūtė šįkart renkasi pačią pirmąją investiciją. Kokiems fondams ji skirs 200 eurų iš bendro eksperimento biudžeto?

Visa laidoje pateikiama informacija yra edukacinio pobūdžio ir negali būti traktuojama kaip asmeninės investavimo rekomendacijos.

Audio versija:

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.