Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga

Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-10-18

Bendradarbiaudami su „Kepler Cheuvreux“ analitikais kas dvi savaites skelbiame Skandinavijos akcijų rinkų apžvalgą. Apžvalgoje rasite svarbiausias naujienas bei Skandinavijos įmonių analizę su investicijų rekomendacijų sąrašu ir ateinančios savaitės investuotojų kalendoriumi.

Šios savaitės akcijų rinkos apžvalgoje:

  • Ericsson: rinkos sąlygos vis dar sudėtingos
  • Kongsberg Gruppen: istorinis kontraktas
  • Valmet: pelno lūkesčių sumažinimas dėl silpnos paslaugų paklausos ir vėluojančių užsakymų 

Svarbiausios naujienos

Ericsson: rinkos sąlygos vis dar sudėtingos

Tikslinė kaina padidinta nuo 60,00 iki 72,00 SEK. Nepaisant „AT&T“ 5G Open RAN projekto plėtros, artimiausiais ketvirčiais pardavimai turėtų išlikti nedideli, nes tam įtakos turės nepalankios rinkos sąlygos už JAV ribų ir silpnesnės tendencijos įmonių segmente („Vonage“ pardavimai artimiausiais ketvirčiais turėtų toliau kristi, o įmonių belaidžio ryšio sprendimų segmento pardavimams įtakos turės vykdomi produktų pertvarkymai). Prognozuojami 2024-2026 m. pardavimai ir toliau turėtų išlikti nedidelės apimties (sumažėti nežymiu vienaženkliu skaičiumi), o maržos augimas, mūsų nuomone, yra ribotas (atsižvelgiant į nedideles pardavimų augimo perspektyvas, ribotus sąnaudų mažinimo veiksmus, vis dar dideles investicijas kai kuriose srityse ir išliekančias sudėtingas kainodaros sąlygas). Paliekame reitingą „Sumažinti“ ir didiname tikslinę kainą nuo 60 SEK iki 72 SEK.

 

Kongsberg Gruppen: istorinis kontraktas

Nyderlandai paskelbė apie planus iš „Kongsberg“ įsigyti oro gynybos sistemas NASAMS ir NOMADS, kurių vertė turėtų siekti apie 11 mlrd. NOK. Planuojamas įsigijimas taip pat bus pirmasis NOMADS - 2024 m. birželio mėn. pristatyto mobiliojo oro gynybos sprendimo –pardavimas. Ankstesnės sutartys dėl oro gynybos sistemų paprastai svyruodavo nuo 2 iki 5 mlrd. NOK. Todėl numatoma vertė yra rekordiškai didelė Gynybos ir kosmoso padaliniui. „Kongsberg“ anksčiau teigė, kad derasi su keliomis valstybėmis, norinčiomis įsigyti NASAMS oro gynybos sistemą. Nors prognozuojame, kad oro gynybos sistemų paklausa ir toliau bus didelė, per pastaruosius du mėnesius pasirašytos dvi svarbios sutartys greičiausiai padidins iki 2030 m. numatomą užsakymų skaičių.

 

Valmet: pelno lūkesčių sumažinimas dėl silpnos paslaugų paklausos ir vėluojančių užsakymų

Praėjusį penktadienį „Valmet“ sumažino 2024 m. prognozuojamą veiklos pelną, nors vos prieš tris savaites buvo paskelbusi apie didžiausią kada nors gautą užsakymą. Pranešimo apie pelno lūkesčių sumažinimą priežastis – šiek tiek silpnesnė paslaugų paklausa ir vėluojantys kartono ir popieriaus įrangos užsakymai, kurie turėjo įtakos artimiausio laikotarpio pajamoms, tuo tarpu prognozuojama, kad didelis celiuliozės įrangos užsakymas turės įtakos pajamoms tik nuo 2025 m. Atsižvelgdami į šiuos pokyčius, mažiname savo 2024-2025 m. pelno akcijai (EPS) įverčius 2-4 proc., bet didiname +5 proc. 2026 m. įverčius. Neigiamą reakciją į pelno lūkesčių sumažinimą vertiname kaip pirkimo galimybę ir pakartojame reitingą „Pirkti“ bei nustatome tikslinę 34 EUR kainą.

Visą Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalgą rasite čia

Išsamiai susipažinkite su teisine informacija dokumento pabaigoje 
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.