„Swedbank“ žmonės | Kaip Dipasree iš Indijos atsidūrė Lietuvoje?

2022-03-31

„Swedbank“ organizacijos stiprybė yra žmonės. Patyrę ir dar tik pradedantys karjeros kelią, įmonės naujokai ar jau solidų stažą čia turintys kolegos, linksmi, rimti – įvairūs! Norime iš arčiau papasakoti skirtingų kolegų patirtis, pasidalinti jų istorijomis ir dar geriau vieni kitus pažinti. Ar žinojot, kad „Swedbank“ dirba daugiau kaip 10 užsieniečių kolegų? Šį kartą mūsų pašnekovė – Dipasree iš Indijos. Kaip ji atsidūrė Lietuvoje ir kas čia jai patiko labiausiai?

Dipasree

Vardas, pareigos: Dipasree, programinės įrangos inžinierė. Dirba Skolinimo proceso atnaujinimo projekto vyresniąja „Pega“ programuotoja ir vadovaujančia „Pega“ programuotoja.

Gimtoji šalis: Indija.

– Kiek laiko gyveni Lietuvoje?

Lietuvoje gyvenu jau metus 😊

– Kaip atsidūrei Lietuvoje ir pradėjai dirbti „Swedbank“?

 Nuo 2016 m. spalio dirbau „Capgemini“ įmonėje, kuri bendradarbiavo su „Swedbank“. „Pega“ programuotoja Skolinimo proceso atnaujinimo projekte dirbau dar tada, kai jį vykdė viena didelė komanda. Taigi, visą šį laiką tai buvo tas pats projektas, pasikeitė tik struktūra ir jame dalyvaujančių žmonių skaičius. 2020 m. vasarį tapau Vilniuje dirbančios komandos dalimi, nors pati dar gyvenau Indijoje. 2021 m. vasario mėn. pradėjau dirbti „Swedbank“ Lietuvoje.

– Kaip jautiesi dirbdama „Swedbank“? Kuo tau patinka darbas „Swedbank“?

– „Swedbank“ dirbu jau daugiau nei 4 metus ir iki šiol tai yra puiki patirtis. Jaučiu, kad mano darbas yra labai vertinamas. Visi mane labai palaiko. Nuolat mokomės vieni iš kitų ir turime puikią darbo aplinką.

– Kas tau labiausiai patinka Lietuvoje ir kas nepatinka?

– Gyventi Lietuvoje yra tikrai paprasta ir patogu. Nuo tos dienos, kai atvykau čia, žmonės elgėsi labai maloniai ir nuoširdžiai. Man teko šiek tiek pakeliauti po Lietuvą. Pirmiausia nuvykau į Trakus. Taip pat teko lankytis Kernavėje, Klaipėdoje, Nidoje, Šiauliuose, Druskininkuose. Patinka apžiūrinėti Vilnių 😊 Tai labai ramus miestas, kuriame daug žalumos, unikalių skulptūrų ir gatvės meno. Man patinka gyventi jaukiose vietose ir Vilnius puikiai tam tinka. Kol kas Lietuvoje man patinka viskas 😊

– Papasakok apie svarbiausias savo gimtosios šalies tradicijas.

– Na, Indija yra didžiulė šalis, jos kultūra įvairi ir tradicijų yra daug. Indijoje yra 28 valstijos ir kiekviena valstija turi savo tradicijas, maistą, šventes ir kalbą. Todėl paminėsiu pagrindines mano gimtosios Vakarų Bengalijos valstijos tradicijas. Vakarų Bengalijos valstija yra rytinėje Indijos dalyje, joje gyvena daugiau nei 90,86 mln. žmonių. Mūsų vietinė kalba yra bengalų, tačiau mes kalbame ir hindi kalba, kuri yra daugiausia Indijoje vartojama kalba. Dažniausiai valgome ryžius ir žuvį, o mūsų tradiciniai drabužiai yra moterų saris ir vyrų dhotis. Pagrindinė mūsų šventė vadinasi „Durga Puja“, kuri vyksta penkias dienas ir yra skirta deivės Durgos ir jos vaikų garbei. Dauguma moterų, kilusių iš mūsų valstijos, yra puikios dainininkės, nors to negalėčiau pasakyti apie save 😊 Kolkata yra mūsų valstijos sostinė ir mano gimtasis miestas. Kadaise ji buvo Britų Indijos sostinė ir vadinosi Kalkuta.

– Kaip manai, kokie didžiausi skirtumai tarp Lietuvos ir tavo gimtosios šalies?

– Pirmiausia, gyventojų skaičius 😉 Skiriasi ir klimatas, nors pas mus kalnuose taip pat būna šalta. Mūsų šalyje nėra tiek žalumos, kiek Lietuvoje. Tačiau taip pat turime ir tam tikrų panašumų: mūsų kalboje taip pat yra daug sanskrito kilmės žodžių, pavyzdžiui, „agni“ reiškia „ugnį“.

– Koks tavo mėgstamiausias lietuvių kalbos žodis?

– „Gerai“ 😊 Tai buvo pirmas žodis, kurį išgirdau ir greitai įsiminiau. Dabar man patinka labai daug žodžių!

– Koks tavo mėgstamiausias lietuviškas patiekalas?

– Man labiausiai patinka cepelinai ir Kijevo kotletas.

– Kokį tradicinį savo šalies patiekalą patartum pasigaminti?

– Kaip jau minėjau, Indijoje yra daug tradicinių patiekalų. Tačiau aš turiu savo asmeninį mėgstamiausią patiekalą, kuris yra žinomas visame pasaulyje, nes yra labai panašus į kebabą. Jis vadinamas „Tandoori“ vištiena, o čia galite rasti receptą.

– Dipasree, ačiū už pokalbį! Džiaugiamės tave turėdami „Swedbank“!

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.