„Swedbank“ žmonės | Krzysztof iš Lenkijos, kurio širdis – Vokietijoje

2022-05-11

„Swedbank“ organizacijos stiprybė yra žmonės. Patyrę ir dar tik pradedantys karjeros kelią, įmonės naujokai ar jau solidų stažą čia turintys kolegos, linksmi, rimti – įvairūs! Norime iš arčiau papasakoti skirtingų kolegų patirtis, pasidalinti jų istorijomis ir dar geriau vieni kitus pažinti. Ar žinojot, kad „Swedbank“ dirba daugiau kaip 10 užsieniečių kolegų? Šį kartą kalbamės su Krzysztof Adamus iš Lenkijos.

Krzysztof iš Lenkijos

Vardas, pavardė: Krzysztof „Chris“ Adamus

Pareigos: Rizikos kontrolės vadovas. Esu atsakingas už rizikos struktūrą (politikos, gairės ir kt.), rizikos kontrolę (rizikos stebėsenos įrankių kūrimas ir palaikymas) ir rizikos ataskaitų teikimą „Swedbank P&C Insurance“.

Gimtoji šalis: Nors esu lenkas, tačiau jaučiuosi esantis iš Heseno (Frankfurto prie Maino). Man patinka Heseno kultūra, maistas ir Frankfurto „Eintracht“. 😊

Kiek laiko gyveni Lietuvoje?

Dabar jau bus beveik metai.

Kaip atsidūrei Lietuvoje ir pradėjai dirbti „Swedbank“?

Pamačiau darbo skelbimą ir tai buvo būtent tokia pozicija, kokios iš tiesų norėjau. O tada viskas vyko greitai. Tai buvo vienas geriausių mano sprendimų dėl darbo ir gyvenamosios vietos. Vilnius – labai gražus miestas.

Kaip jautiesi dirbdamas „Swedbank“? Kuo tau patinka darbas „Swedbank“? Kokias sritis turėtume patobulinti?

Manau, kad bet kurios organizacijos sėkmės raktas yra žmonės – kai jie yra gera ir tvirta komanda. Žmonės, su kuriais dirbu, sudaro puikią komandą. Šioje komandoje yra gera chemija ir geras balansas tarp techninių ir verslo dalykų išmanymo.

Kas tau labiausiai patinka Lietuvoje ir kas nepatinka?

Lietuva yra labai maža, o kartu ir „didelė“ šalis. Man patinka, kad ketvirtadalis šalies gyventojų gyvena Vilniuje arba jo apylinkėse. Vilnius yra vienas gražiausių miestų, kokius man yra tekę matyti. Čia daugybė gražių vietų – man patinka architektūra. Yra gerų restoranų – man patinka geras maistas, barų – o man patinka geri kokteiliai! (šypsosi) Taip pat yra vietų, kur galima nueiti su draugais – Kačių kavinė yra nereali! Užmiestyje galima pasivaikščioti nuostabioje gamtoje, čia labai gražūs miškai ir ežerai. Tačiau, žinoma, oras galėtų būti geresnis. (šypsosi)

Kokie yra tavo pomėgiai, ką mėgsti veikti laisvalaikiu? Kur galėtume tave sutikti po darbo?

Man patinka groti gitara ir kurti dainas. Taip pat mėgstu tiesiog vaikštinėti po miestą ir grožėtis architektūra. Didžiausia tikimybė, kad susitiksime upės krantinėje arba miesto centre.

Papasakok apie svarbiausias savo gimtosios šalies tradicijas.

Kaip minėjau, jaučiuosi kilęs iš Heseno. O Hesenas – tai geras maistas, gera atmosfera ir susitikimai su draugais. Iš gėrimų rekomenduočiau paragauti tradicinio obuolių vyno – tai ne tas pats, kas sidras. Taip pat rekomenduoju paragauti keptų kiaulienos arba jautienos dešrelių su troškintais kopūstais ir tradicinio Heseno kepsnio su vietinių žolelių padažu. Hesene vyksta daug švenčių ir visos jos švenčiamos susitinkant su draugais ir mėgaujantis maistu. Tai Vyno festivalis, Oktoberfestas ir Kalėdų mugė su šimtais prekybos namelių. Vilniuje man to trūksta.

Kaip manai, kokie didžiausi skirtumai tarp Lietuvos ir tavo gimtosios šalies?

Vokietija yra didelė šalis, joje daug įvairių regioninių tradicijų. Heseno regionas yra didesnis už Lietuvą, bet tai viena mažiausių Vokietijos žemių. Lietuvoje nėra daug švenčių, kurios vyktų lauke, nėra vietinių dialektų ir oras galėtų būti kiek malonesnis.

Koks lietuvių kalbos žodis tau labiausiai patinka?

„Nežinau“. Mane taip pat žavi nuostabus lietuviškų vardų skambesys, pavyzdžiui, Miglė, Rytas, Mantas.

Koks tavo mėgstamiausias lietuviškas patiekalas ir koks nemėgstamiausias?

Lietuvių virtuvė panaši į lenkišką, tačiau mano mėgstamiausias lietuviškas patiekalas, be abejonės, yra šaltibarščiai. Labai džiaugiuosi, kad Lietuva yra pirmoji šalis, be Heseno, iš visų mano aplankytų kraštų, kur galima nusipirkti obuolių vyno („Bembel“) ir įvairiausių rūšių dešrelių. Nemėgstu jokių valgių, kurie gaminami su kepenėlėmis. Kartą per klaidą tokį užsisakiau. Tikrai nesusižavėjau!

Kokį tradicinį savo šalies patiekalą patartum pasigaminti?

Siūlau pasigaminti žaliąjį Frankfurto padažą. Receptą rasite čia.

Chris, ačiū už pokalbį! Džiaugiamės tave turėdami „Swedbank“!

Domina karjeros galimybės „Swedbank“? Kviečiame susipažinti su šiuo metu atviromis pozicijomis: swedbank.lt/karjera

 

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.