#LikiteNamuose ir pasirūpinkite savo būsto ir transporto priemonių saugumu

2020-04-27

Pandemijos metu žmonės raginami likti namuose ir saviizoliuotis, kad apsaugotų savo bei kitų sveikatą. Namai daugeliui tapo biuru, mokykla ir žaidimų aikštele, todėl verta pagalvoti apie būsto ir transporto priemonių saugumą.

Sukurkite skirtingas zonas namuose ir pasirūpinkite savo daiktų saugumu

Jei didžiąją dienos dalį praleidžiate namuose, pagalvokite apie skirtingų funkcinių zonų įrengimą. Pavyzdžiui, galite įkurti darbo zoną, mokymosi zoną vaikams ir poilsio kampelį sau ir savo šeimai. Šios zonos nebūtinai turi būti atskiri kambariai, bet joms svarbu suteikti tam tikrą funkciją. Tai leis jums geriau sutelkti dėmesį į darbus ir geriau apsaugoti daiktus, tarkime, darbo kompiuterį nuo netyčia išpiltos arbatos ar televizorių nuo vaikų išdaigų.

Remiantis „Swedbank“ draudimo duomenimis, dažnai mes patys ar kiti šeimos nariai padaro žalos būstui ar jame esančiam turtui. Praėjusiais metais 45 proc. draudžiamųjų įvykių namuose sudarė atsitiktinė žala buitiniams prietaisams, pavyzdžiui, keraminės kaitlentės pažeidimas ar nuversto televizoriaus dūžis.

Vidutinė išmoka už namuose sugadintą turtą sudarė 305 eurus, o didžiausia – 5,3 tūkst. eurų. Dabar, kai žmonės daug daugiau laiko praleidžia namuose, tokių atvejų skaičius gali dar labiau išaugti. Jei esate apdraudę savo būstą, verta pasitikrinti, ar draudimas galioja ir jame esantiems daiktams ir ar pasirinkta draudimo suma vis dar atitinka jūsų poreikius.

Jūsų būste niekas negyvena? Prašykite kaimynų priežiūros ir pasirūpinkite draudimu

Šalyje paskelbus karantiną, daugelis žmonių iš savo būstų miestuose persikėlė į sodybas kaime ar mažesniuose miesteliuose. Tokiu atveju labai svarbu, kad kas nors retkarčiais patikrintų jūsų turtą ir įsitikintų, kad viskas tvarkoje. Galbūt gali padėti draugiškas kaimynas, užmesdamas akį, kas vyksta aplink jūsų namus, įskaitant ir šalia namų paliktas transporto priemones. Dar vienas sprendimas – prie interneto prijungta kamera, kuri leidžia namų aplinką stebėti nuotoliniu būdu.

Gyventojų turto draudimas apsaugos jus ir jūsų šeimą nuo įvairių galimų finansinių nuostolių. Jis galios ne tik įsilaužimo atveju, kuris iš tiesų pasitaiko retai, bet ir užklupus tokiems rūpesčiams, kaip jūsų ar kaimyno buto užliejimas.

Praėjusiais metais 13 proc. visų draudžiamųjų įvykių buvo susiję su trūkusiais vamzdžiais, dėl kurių buvo užlieti butai, o jų savininkai patyrė vidutiniškai 688 eurus siekusią žalą. Nuo tokio tipo įvykių jūsų neapsaugos net budrus kaimynas ar interneto kamera. Todėl svarbu pasirūpinti savo būsto ir asmeninių daiktų draudimu, kad nereikėtų leisti juodai dienai atidėtų santaupų tam, ko galėjote išvengti turėdami turto draudimą.

KASKO draudimas užtikrins jūsų lauke palikto automobilio saugumą

Šiuo metu jūsų automobilis gali būti paliktas kieme arba šalia judrios gatvės, tačiau tai nereiškia, kad jis yra saugus. Automobilis gali nukentėti nuo vagysčių ar gūsingų vėjų, kurie vis dažniau įsismarkauja ir Lietuvoje. Pavyzdžiui, praėjusiais metais didžiausia kompensacija už žalą, padarytą dėl ant automobilio nukritusio medžio, siekė 12 tūkst. eurų.

Tankiai sustatytus automobilius kiemuose taip pat dažnai apgadina neatidūs dviratininkai ar kiti vairuotojai. Pavyzdžiui, pernai vienas automobilio savininkas, kurio transporto priemonę užkliudė pravažiuojantis automobilis, dėl įvykio patyrė 14,5 tūkst. eurų siekusią žalą. Be to, neturime pamiršti, kad šiuo metu rankų sudėję nesėdi ir vagišiai, ypač kalbant apie automobilių dalių vagystes.

Daugiau informacijos apie „Swedbank“ gyventojų turto draudimo ir kasko draudimo pasiūlymus.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.