Europos komunikacijos apdovanojimuose – trigubas „Swedbank“ triumfas

2020-12-11

Svarbiausiais laikomuose Europos komunikacijos apdovanojimuose „European Excellence Awards“ „Swedbank“ kartu su partneriais „Integrity PR“ bei „Correctus“ pelnė tris apdovanojimus. Aukščiausią pirmąją vietą užėmė banko savanorystės projektas „Gerų darbų maratonas“, o edukacinė knyga vaikams apie finansus „Pinigai ir kiti Gilučių šeimos reikalai“ pateko tarp geriausių projektų ir Baltijos šalių, ir išorinių leidinių kategorijoje visoje Europoje.  

„Net trys apdovanojimai – tai įrodymas, kad „Swedbank“ įgyvendinamos finansinės edukacijos ir pagalbos bendruomenėms iniciatyvos yra ryškios ir svarbios. Tarptautinių ekspertų įvertinimas yra pripažinimas ir „Swedbank“ komunikacijos komandai, kuri kūrė ir atidavė visą širdį šiems projektams, taip pat partneriams, kurie prisidėjo prie sėkmingo jų įgyvendinimo“, – sakė „Swedbank“ komunikacijos ir tvarumo vadovas Kęstutis Vanagas. 

„Gerų darbų maratonas“ suvienijo darbuotojus

Pirmąją vietą Baltijos šalių kategorijoje iškovojęs „Gerų darbų maratono“ projektas – tai „Swedbank“ vidinė savanorystės iniciatyva, kurią bankas įgyvendino šių metų vasarą. Jos metu banko darbuotojai padėjo įvairioms Lietuvos nevyriausybinėms organizacijoms, kurioms dėl pandemijos trūko savanorių pagalbos. 

Į projekto veiklas įsitraukė daugiau nei 600 „Swedbank“ darbuotojų. Jie suformavo 57 savanorių komandas, kurios dirbo 11 skirtingų šalies miestų – padėjo „Maisto bankui“, tvarkė įvairius miesto ir regioninius parkus, pagelbėjo gyvūnų priežiūros organizacijose, užsiėmė finansinės edukacijos veiklomis, padėjo vaikų, neįgaliųjų ir kitoms organizacijoms. 

Šis projektas padėjo ne tik savanorių trūkumą per pandemiją jautusioms NVO, bet ir leido bankui paskatinti komandiškumą tarp iš dalies nuotoliniu būdu dirbusių darbuotojų.

Knyga apie finansus pateko tarp perkamiausių

Antras pripažinimo sulaukęs „Swedbank“ projektas – tai finansinio raštingumo knygelė vaikams „Pinigai ir kiti Gilučių šeimos reikalai“. Ji pateko tarp stipriausiųjų net dviejose kategorijose – geriausių Europoje išorinių leidinių bei geriausių Baltijos šalių projektų. 

Ši knyga – tai finansinį raštingumą skatinančio „Swedbank“ Finansų instituto edukacinė priemonė. Per Gilučių šeimos istoriją ji supažindina vaikus su pinigų valdymu ir tvaria finansine elgsena. Knygelėje nagrinėjamos tokios temos kaip atskirti norus nuo poreikių, kaip sutaupyti ir užsidirbti ar nešvaistyti resursų. Knygelės autoriai – „Swedbank“ Finansų instituto vadovė Jūratė Cvilikienė ir Simonas Urbonas, iliustratorė Lina Ribinskė.

Knyga sulaukė didelio pasisekimo – per pirmąją savaitę prekyboje pateko tarp 10-ies perkamiausių knygų vaikams, o šiuo metu spausdinamas pakartotinis knygelės tiražas. „Swedbank“ taip pat padovanojo knygelę tūkstančiui Lietuvos mokyklų ir savivaldybių bibliotekų. Kitąmet ją planuojama adaptuoti Latvijos skaitytojams.

knygos pristatymas

Kviečiame pavartyti ir drauge su vaikais paskaityti knygą „Pinigai ir kiti Gilučių šeimos reikalai“

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.