„Ignitis grupė“ sėkmingai užbaigė didžiausią Baltijos šalių istorijoje viešąjį pirminį akcijų platinimą

2020-10-02

„Ignitis grupės“ pirminio viešo akcijų siūlymo (IPO) metu išplatinta 20 000 000 akcijų už 450 milijonų eurų. Galutinė akcijos kaina – 22,50 EUR. Beveik 7 tūkstančiai mažmeninių investuotojų įsigijo 1 869 301 akciją už daugiau kaip 42 milijonus eurų. Šios akcijos sudaro 9,3% visų išplatintų akcijų. „Swedbank“ buvo vienas iš šio IPO platinimo organizatorių. 
 
„Ignitis grupės“ akcininkais taps 6827 mažmeniniai investuotojai, iš kurių 4691 yra iš Lietuvos, 1836 iš Estijos ir 300 iš Latvijos. 

Kadangi viešajame akcijų platinime aktyviai sudalyvavo visi didieji Lietuvos ir Baltijos šalių pensijų fondai, daugiau kaip milijonas būsimų Lietuvos pensininkų, lėšas kaupiančių antroje ir trečioje pensijų kaupimo pakopose, taip pat taps netiesioginiais „Ignitis grupės“ akcininkais.

„Sėkmingai surengusi didžiausią per visą Baltijos šalių istoriją pirminį viešą akcijų siūlymą, „Ignitis grupė“ atverčia naują Lietuvos kapitalo rinkos istorijos lapą. Džiaugiamės galėję prisidėti prie šio istorinio įvykio. Mes ypač didžiuojamės mažmeninio platinimo rezultatu, kuris beveik 3 kartus lenkia ankstesnį Lietuvos įmonių rekordą“, – sako Jonas Kvedaravičius,  „Swedbank“ investicinės bankininkystės vadovas Lietuvoje.

Pasak J. Kvedaravičiaus, „Ignitis grupės“ pirminio viešojo akcijų siūlymo metu pritrauktų lėšų apimtis yra didesnė nei visų Lietuvoje anksčiau vykusių viešųjų siūlymų suma. Šis pasiekimas rodo tarptautinių investuotojų pasitikėjimą Lietuva ir gali tapti reikšmingu postūmiu visai Baltijos šalių kapitalo rinkų plėtrai.

Per akcijų platinimą pritrauktas lėšas „Ignitis grupė“ planuoja investuoti į infrastruktūros plėtrą, įskaitant tinklų atnaujinimą, išmaniuosius skaitiklius ir skaitmeninius tinklo valdymo sprendimus. Investicijos taip pat bus nukreiptos į energijos gamybos iš atsinaujinančių šaltinių plėtrą savo namų rinkose - Baltijos šalyse ir Lenkijoje. 

„Ignitis grupė“ naujai išleistos akcijos bus listinguotos „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržoje, o bendrieji depozitoriumo pakvitavimai – Londono vertybinių popierių biržoje. Numatoma, kad prekyba vertybiniais popieriais prasidės jau spalio 7 d.

„Ignitis grupė“ yra viena didžiausių tarptautinių energetikos įmonių grupių Baltijos šalyse. Pagrindinė įmonės veikla apima elektros ir dujų skirstymo tinklų eksploatavimą bei žaliosios gamybos pajėgumų plėtrą. „Ignitis grupė“ veikia savo namų rinkose – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Suomijoje. Už finansinius metus, kurie baigiasi 2020 m. gruodžio 31 d., bendrovė planuoja išmokėti 85 mln. eurų dividendų bei numato ateityje šią sumą padidinti po 3 proc. kasmet.

Šis pranešimas yra tik informacinio pobūdžio, t. y., pateikiama informacija jokiomis aplinkybėmis negali būti interpretuojama kaip rekomendacija, patarimas, pasiūlymas arba nurodymas įsigyti ar perleisti joje nurodytas finansines priemones ir negali būti jokio vėliau sudaryto sandorio pagrindas ar sudedamoji dalis. Primename, kad investicijų grąža yra susijusi su rizika.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.