Įmonių grupei „Scandagra Group“ sindikuotą 25 mln. eurų dydžio paskolą suteikė „Swedbank“ ir SEB

2022-06-30

„Swedbank“ kartu su SEB banku padidino bendrus apyvartinių lėšų finansavimo limitus žemės ūkio įmonių grupei „Scandagra Group“. Suteiktą papildomą finansavimą, kurio suma sudaro 25 mln. eurų, grupės įmonės planuoja panaudoti pabrangusioms žaliavoms įsigyti.
 
„Šalies žemės ūkio sektorius šiuo metu susiduria su papildomais iššūkiais, kuriuos nulėmė geopolitinė įtampa regione, vyraujančios aukštos žaliavų kainos ir turbulencijos pasaulinėje maisto produktų rinkoje. Atsižvelgdami į ilgametę sėkmingo bendradarbiavimo patirtį su „Scandagra Group“ įmonių grupe, gerai suprantame papildomą apyvartinio kapitalo finansavimo poreikį, kuris užtikrintų tolesnę sklandžią įmonės bei ūkininkų veiklą per artimiausią derliaus sezoną ir padėtų suvaldyti iškilusias rizikas“, – sako „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.
 
Įmonių grupei „Scandagra Group“ suteiktą papildomo apyvartinio kapitalo finansavimo liniją bankai finansavo lygiomis dalimis po 12,5 mln. eurų. Sindikuotos paskolos agentas yra „Swedbank“.
 
„Žemės ūkio bendrovės iššūkių patiria nuolat, yra labai priklausomos nuo orų permainų, o šiemet dar prisidėjo ir karas Ukrainoje, dėl kurio kartais pašoko trąšų ir degalų kainos. Todėl trąšų bei grūdų prekybos bendrovei „Scandagra Group“ skolintos apyvartinės lėšos yra būtinos aprūpinti vietos ūkininkus reikalingomis medžiagomis derliui užauginti, supirkti, eksportuoti ir paruošti aruodus kitų metų derliui, tad džiaugiamės galėdami prisidėti prie šių poreikių finansavimo“, – teigia SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vilius Juzikis.
 
„Išaugusios trąšų ir grūdų kainos reikšmingai pakėlė apyvartinio kapitalo poreikį „Scandagra Group“ valdomose įmonėse Baltijos šalyse. Džiaugiamės, kad kartu su mūsų ilgalaikiais finansiniais partneriais bankais „Swedbank“ ir SEB pavyko rasti tinkamus sprendimus šiam poreikiui patenkinti“, – sako „Scandagra Group“ vadovas Julius Puodžiuvelis.
 
Lietuvoje auginamos grūdinės ir rapsų kultūros sudaro reikšmingą lietuviškos kilmės prekių eksporto dalį. Pagal Lietuvoje užauginamų ir užsienio rinkoms parduodamų kviečių bei rapsų kiekį Lietuva patenka tarp kelių didžiausių eksportuotojų visoje Europos Sąjungoje.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.