Pokyčių vėjas „Rockit“: pradeda dirbti naujoji vadovė Lina Žemaitytė-Kirkman

2021-09-09

Finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centre „Rockit“ darbus pradės naujoji šios organizacijos vadovė Lina Žemaitytė-Kirkman. Prieš tai ėjusi „Swedbank“ Interneto banko produkto vadovės pareigas, L.  Žemaitytė-Kirkman ketina kuo greičiau įsilieti į centro veiklą ir pasitelkti savo žinias bei patirtį bendrai „Rockit“ sėkmei. 

Jau dvejus metus veikiančio centro komanda – energinga ir veržli. „Rockit“ didžiuojasi burdami fintech startuolių bendruomenę Lietuvoje ir skleisdami žinią apie jų pasiekimus už šalies ribų. 

Naujoji „Rockit“ vadovė džiaugiasi nuveiktais darbais ir planuoja juos tęsti, o taip pat tikisi į centro veiklą įnešti naujų minčių.

„Rockit“ jau įtvirtino savo vardą startuolių bendruomenėje – centro nariai garsėja inovatyvumu ir ne tik sklandžiai auga besikeičiančioje rinkoje, bet ir keičia ją patys. Labai džiaugiuosi galimybe prisidėti prie organizacijos, buriančios novatoriškus, tvarius ir pirmyn žiūrinčius rinkos lyderius“, – teigia L. Žemaitytė-Kirkman. 

Stiprioji „Rockit“ pusė – bendradarbiavimas ir partnerysčių vystymas. Sukurtame bendraminčių tinkle keičiamasi idėjomis, visapusiška parama, atrandamos naujos galimybės. Bendri „Rockit“ ir „Swedbank“ projektai leido užmegzti ilgalaikį produktyvų ryšį, kurį centras ir bankas sieks puoselėti toliau. 

„Per paskutiniuosius kelerius metus „Rockit“ pasiekė įspūdingų rezultatų stiprindamas Lietuvos fintech startuolių ekosistemą. Taip pat sėkmingai centras dirba remdamas tvarių inovacijų plėtrą. Stipraus startuolių tinklo kuriamos inovacijos – tai nauda mums visiems. Labai dėkoju Šarūnei už nuoširdų bei atkaklų darbą auginant bendruomenę ir „Rockit“, – sako Remy Salters, „Swedbank“ Lietuvoje Finansų tarnybos vadovas.

Anksčiau centrui vadovavusi Šarūnė Smalakytė irgi džiaugiasi „Rockit“ pasiekimais ir tikisi išvysti dar ne vieną centro pergalę. 

„Didžiausias mūsų laimėjimas – kryptingai dirbanti, vieninga ir nuolat auganti bendruomenė. Didžiuojuosi galėjusi prisijungti prie „Rockit“ nuo pat pirmųjų žingsnių iki sėkmės atstovaujant ir garsinant Lietuvos fintech sektorių pasauliniu mastu. Dėkoju visai komandai, kartu kūrusiai centrą, ir tikiuosi, kad „Rockit“ toliau bus ta veržli ir nuolat visus įtraukianti jėga Lietuvos inovacijų pasaulyje“, – pasakoja Š. Smalakytė. 

Finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centras „Rockit“ bendradarbiauja su Lietuvos banku, „Investuok Lietuvoje“, Lietuvos Respublikos Finansų ministerija, „GovTech“ laboratorija, „Fintech Hub LT“, „FINTECH Lithuania“ ir kitomis bendruomenėmis bei organizacijomis. Kartu įgyvendinti projektai „Lietuvos fintech žemėlapis“, diskusija „Fintech Ecosystem Builders Meetup“, „Lietuvos fintech apdovanojimai“, „Fintech savaitė“, taip pat organizuoti susitikimai su įkvepiančiais sektoriaus lyderiais iš viso pasaulio.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.