Prasideda „Startup Wise Guys“ Fintech akseleratorius: iš 500 norinčių, atrinkta 12 startuolių

2020-10-13

Spalio 12-ąją startavo „Startup Wise Guys“ Fintech akseleratorius, kuris vyksta jau ketvirtą kartą ir tęsis net 20 savaičių. 12 startuolių turės galimybę ne tik tobulėti finansų ir technologijų srityje, konsultuotis su geriausiais savo srities mentoriais iš viso pasaulio bei Lietuvos, bet ir pritraukti naujų investicijų. 
 
„Startup Wise Guys“ yra pirmaujantis verslas-verslui (B2B) akseleratorius Europoje. Skaičiuojama, kad jų programų sėkmės rodiklis siekia daugiau nei 77 proc. Gerus akseleratorių rezultatus lemia kruopšti perspektyviausių dalyvių atranka bei kryptingas programos turinys, kuris padeda išgryninti verslo idėją, ją patikrinti, pradėti bei vykdyti verslo plėtrą, pardavimus ir pritraukti finansavimą. 
 
„Galvojome, jog finansų ir technologijų įmonių paieška šiemet bus ypač sudėtinga dėl kelionių ribojimų, tačiau nutiko priešingai: susidomėjo daugiau nei 500 startuolių iš visos Europos. Dauguma į programą atrinktų komandų yra iš Baltijos šalių. Gal dėl to, nes su jomis turėjome daugiausiai galimybių susitikti gyvai. Bet kartu tai ir svarus įrodymas, kad startuolių įkūrėjai iš Baltijos šalių yra gerai įsitvirtinę finansų ir technologijų sektoriuje“, – sako Jonė Vaitulevičiūtė, „Startup Wise Guys“ (SWG) partnerė Lietuvoje bei finansinių technologijų akseleratoriaus programos direktorė. 

Iš 500 kandidatų, dalyviais tapo 12 startuolių 

Siekiant atrasti perspektyviausius startuolius, jų aktyvi paieška prasidėjo dar gegužę ir tęsėsi iki pat rugsėjo. Norint išrinkti geriausius iš geriausių, komandos turėjo pereiti techninius, teisinius bei verslo patikrinimus, po kurių įvyko trijų dienų atrankos stovykla, kurios metu komandos dalyvavo mokymuose, pristatinėjo savo idėjas (pitching), bendravo su kviestiniais mentoriais. Po trijų dienų paaiškėjo 12 startuolių, kurie ir tapo ketvirtojo akseleratoriaus dalyviais.
 
„Džiaugiamės, kad jau 4-tą kartą galime prisidėti prie „Startup Wise Guys“ Fintech akseleratoriaus. Esu tikra, kad nauji kontaktai, bendradarbiavimas ir dalijimasis įžvalgomis bus vienodai naudingas tiek Swedbank, tiek ir startuoliams. Juk inovatyvus požiūris ir įkvepiančios idėjos padrąsina bei veda į priekį visą industriją“, – sako „Swedbank“ startuolių partnerystės vadovė Jekaterina Bitus. 

Pandemijos iššūkiai ir sprendimai 

Šiemet „Startup Wise Guys“ Fintech akseleratorius vyks šiek tiek kitaip, nes dalyvauja startuoliai iš įvairių šalių: Estijos, Čekijos, Gruzijos, Lietuvos ir Rusijos, todėl buvo būtina atsižvelgti į saugumo reikalavimus kelionių ir gyvų susitikimų atžvilgiu. 
 
Šis ketvirtasis akseleratorius bus ilgesnis, nes dalis programos vyks Vilniuje, kur dalyvaus čia atvykti galinčios komandos, o tarptautinėms komandoms akseleratoriaus programa bus prieinama nuotoliniu būdu. 
 
Finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centro „Rockit“ vadovė Šarūnė Smalakytė sako: „Startup Wise Guys programos dalyviai turės puikią progą įsilieti į „Rockit“ FinTech inovacijų centro gyvenimą bei čia esančią bendruomenę tiek gyvai, tiek virtualiai. „Rockit“ vienija fintech srities profesionalus, o šiuo metu centre yra įsikūrusios 35 lietuviškos ir užsienio kapitalo įmonės. Tikime, kad jų sukaupta patirtis papildys akseleratoriaus programą ekspertinėmis žiniomis, plačiu kontaktų ratu bei naujomis verslo galimybėmis.“
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.