„Swedbank“ aptarnaus „Lidl“ parduotuvių mokėjimo kortelių skaitytuvus

2020-11-25

„Swedbank“ ir „Lidl“ pasirašė sutartį dėl mokėjimo kortelių skaitytuvų aptarnavimo šio prekybos tinklo parduotuvėse Lietuvoje. Šiuo metu mūsų šalyje veikia 51 „Lidl“ parduotuvė, visose jose įrengti kortelių skaitytuvai, leidžiantys už pirkinius atsiskaityti bekontakčiu būdu.

„Džiaugiamės pradėdami bendradarbiauti su prekybos tinklu „Lidl“, kuriam pasiūlėme modernius ir klientams patogius naudoti mokėjimo sprendimus. Šioje srityje turime ilgalaikės patirties, kurios įgijome dirbdami prekybos srityje Lietuvoje ir Baltijos šalyse“, – sako „Swedbank” Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Jo teigimu, didėjant atsiskaitymų kortelėmis apimtims, greitų, saugių ir klientų poreikius atitinkančių mokėjimų sprendimų paklausa nuolat auga. Pirkėjams ir verslui mokėjimas kortelėmis, įskaitant bekontakčius atsiskaitymus, yra greičiausias ir patogiausias būdas atsiskaityti už pirkinius.

„Lidl Lietuva“ Administracijos tarnybos vadovės Eglės Radžiūnės teigimu, mokėjimai kortelėmis pastaruoju metu yra itin populiarėjantis atsiskaitymo būdas, juo naudotis skatina ir patys prekybininkai.

„Nuo metų pradžios papildomai kviečiame savo pirkėjus vietoj grynųjų pinigų rinktis atsiskaitymą kortelėmis ir, jei įmanoma, bekontakčiu būdu. Tai ne tik pagreitina apsipirkimą, bet ir apsaugo nuo papildomo sąlyčio – abu šie veiksniai yra ypatingai svarbūs pandemijos metu. Džiaugiamės nauja partneryste su „Swedbank“ ir keliame sau bendrą tikslą – užtikrinti, jog šis procesas visuomet vyktų sklandžiai ir garantuotų gerą apsipirkimo patirtį“, – sako E. Radžiūnė.  

2016 m. veiklą Lietuvoje pradėjęs „Lidl“ šių metų lapkritį atidarė jau 51-ąją parduotuvę mūsų šalyje. Šiuo metu prekybos tinklas turi parduotuves 21 Lietuvos mieste. 

Visose prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse yra įrengti kortelių skaitytuvai, leidžiantys už pirkinius atsiskaityti bekontakčiu būdu. Atsiskaitymas mokėjimo kortelėmis visame prekybos tinkle nuolat populiarėja, ir šiais metais dažnumu jau aplenkė atsiskaitymą grynaisiais pinigais.

Šių metų rugsėjo duomenimis, 2 iš 3 atsiskaitymų „Swedbank” mokėjimo kortele prekybos ir paslaugų vietose buvo bekontakčiai. Lyginant su 2019 m. rugsėju,  tokių atsiskaitymų dalis augo apie 40 proc. Daugiau nei dešimtadalis banko klientų bekontakčiams atsiskaitymams naudoja išmaniuosius telefonus ar laikrodžius.

Kaip rodo „Swedbank” duomenys, banko klientai bekontakčiu būdu atsiskaito vidutiniškai 18 kartų per mėnesį. Vidutinė atsiskaitymo suma siekia beveik 11 eurų ir ji toliau nuosekliai auga.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.