„Swedbank“ didina nuo Covid-19 nukentėjusio verslo finansavimą iki 1 mln. eurų

2020-06-23

„Swedbank“ padidino maksimalią finansuojamą valstybės paskolos sumą nuo Covid-19 nukentėjusiam šalies verslui. Nuo šiol bankas, bendradarbiaudamas su INVEGA, įmonėms galės suteikti iki 1 mln. eurų dydžio paskolas apyvartinių lėšų trūkumui finansuoti. Įmonės dėl šių paskolų į banką gali kreiptis iki š. m. liepos 31 dienos.

„Šis finansavimo didinimas bus reikšminga pagalba šalies įmonėms, kurioms tai padės lengviau įveikti dabartinius sunkumus. Suprantame įmonėms kylančius iššūkius, todėl paskolų suteikimo procesą esame optimizavę taip, kad gavus visus reikalingus dokumentus, pinigai įmonės sąskaitą pasiektų per maksimaliai trumpą kelių dienų laikotarpį“, – sako „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

„Swedbank“ paskolas pagal programą „Paskolos labiausiai nuo Covid-19 nukentėjusiems verslams“ pradėjo teikti gegužės viduryje. Per pirmą mėnesį bankas sulaukė daugiau nei 200 įmonių paraiškų, joms suteikta finansavimo suma šiuo metu sudaro daugiau nei 7 mln. eurų.

Didžiausią dalį paraiškų – apie 37 proc. – dėl valstybės paskolų pateikė Vilniaus apskrityje veikiančios įmonės, antroje vietoje Kauno įmonės (17 proc.), toliau Klaipėdos (15 proc.) ir Šiaulių (11 proc.), o likusią dalį sudaro įvairiuose šalies regionuose veikiančios įmonės.

Pasak A. Sagatausko, dažniausiai dėl pagalbos kreipiasi prekybos ir transporto paslaugų srityse veikiančios įmonės – jos yra pateikusios kiek daugiau kaip pusę (51 proc.) visų paraiškų. Gamybos srityje veikiančios įmonės pateikė 15 proc. visų paraiškų.

Pasinaudoti minėta priemone gali labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės bei verslininkai, kurie atitinka smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) subjekto statusą, ir kurių apyvarta po š. m. kovo 16 d. dėl Covid-19 protrūkio sumažėjo daugiau kaip 30 proc. 

Taip pat svarbu, kad nukentėjusios įmonės turi būti išlaikiusios bent 50 proc. darbuotojų, palyginti su paskolos gavėjo darbuotojų skaičiumi, buvusiu 2020 m. kovo 1 dieną. Įmonė taip pat turi būti pateikusi 2019 m. finansinę atskaitomybę Registrų centrui. 

Nuo Covid-19 nukentėjusios įmonės paskolos lėšas gali gauti veiklos išlaidoms, kurias patyrė nuo kovo 16 d. iki liepos 31 d., padengti. Pavyzdžiui, darbo užmokesčiui, patalpų nuomai, komunaliniams mokesčiams ar kitoms administracinėms sąnaudoms.

Norėdama gauti paskolą, įmonė neprivalo pateikti jokių užtikrinimo priemonių, tačiau kreipiantis dėl paskolos, viršijančios 100 tūkst. eurų sumą, reikia pateikti veiklos išlaidas pagrindžiančius dokumentus.

Šiuo metu „Swedbank“ taip pat teikia valstybės biudžeto lėšomis garantuotas paskolas ir lizingo paslaugas pagal programą „Portfelinės garantijos paskoloms 2“. Norėdamos gauti finansavimą pagal šią programą, įmonės į banką turėtų kreiptis iki šių metų gruodžio 31 dienos.

Be to, „Swedbank“ siūlo galimybę atidėti paskolų ir lizingo įmokų mokėjimą. Nuo kovo vidurio bankas šalies įmonėms jau yra atidėjęs paskolų už daugiau kaip 300 mln. eurų sumą.

Daugiau informacijos apie verslo finansavimą rasite čia: https://www.swedbank.lt/business/finance/comparison/difficulties#tab=covid-loans

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.