„Swedbank“ ir „Maisto bankas“ kviečia drauge kovoti su maisto švaistymu

2021-11-11

„Swedbank“ kartu su partneriu „Maisto bankas“ kviečia prisidėti prie tvaresnės visuomenės kūrimo ir kovoti su maisto švaistymu. Tapdamas renginio – labdaros koncerto „PasiDalink“ generaliniu rėmėju, kurį globoja Prezidentas Valdas Adamkus, „Swedbank“ siekia atkreipti dėmesį į maisto švaistymo problemą ir paskatinti teigiamus pokyčius visų labui.

Maisto bankas

Pasaulyje trečdalis viso pagaminto maisto yra prarandama ar išmetama, o nuostoliai siekia apie 647 mlrd. eurų per metus. Tai didelė ir brangi problema, kurios kaina – klimato kaita ir prarasti vertingi ištekliai. Tačiau kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie sprendimo ir žengti po tvarų žingsnį kasdien:

-    Paremti ir paaukoti „Maisto bankui“ čia.
-    Savanoriauti „Maisto banke“ ir padėti gelbėti maistą.
-    Lapkričio 19 d. 19 val. 30 min. stebėti LNK transliuojamą renginį – labdaros koncertą „PasiDalink“ ir jo metu paaukoti trumpuoju telefonu 1343 (auka 3 eurai). 
-    Pokyčius pradėti nuo savęs – rinktis atsakingą vartojimą ir savo pavyzdžiu paskatinti artimuosius, draugus, kolegas rinktis tvaresnius sprendimus.

Maisto bankas

„Swedbank“ savo veikloje remiasi Jungtinių tautų Darnaus vystymosi tikslais, tad ypatingą dėmesį skiria maisto švaistymu ir iš to kylančioms aplinkosaugos bei klimato kaitos problemoms. Veikdami drauge galime daugiau, galime žengti po tvarų žingsnį – visų labui.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.