„Swedbank“ kartu su ERPB suteikė 16 mln. eurų finansavimą logistikos centrui „J55“

2023-11-20

„Swedbank“ kartu su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku (ERPB) suteikė 16 mln. eurų sindikuotą paskolą logistikos centrui „J55“, kurį vysto bendrovė „Sirin Development“. Finansavimas suteiktas pirmiems dviem Vilniaus vakarinėje dalyje vystomo projekto etapams, per kuriuos užbaigtos 20 tūkst. kv. m ir 15 tūkst. kv. m ploto sandėliavimo patalpos. 

„Strategiškai patogioje lokacijoje esantis ir visus šiuolaikinius pastatų energinio naudingumo standartus atitinkantis logistikos centras „J55“ puikiai patenkina rinkoje jaučiamą modernių sandėliavimo patalpų poreikį. Tai, kad pirmųjų dviejų etapų patalpos jau turi beveik šimtaprocentinį užimtumą, tik patvirtina tokio tipo logistikos centrų patrauklumą. Džiaugiamės sėkminga projekto eiga ir „Sirin Development“ profesionalumu vystant šį didelės apimties projektą. Tai suteikia tvirtą pagrindą tolesniam bendradarbiavimui“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Valdybos narys, Verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.

Anot I. Mačeikos, planuojama finansuoti būsimus šio logistikos centro plėtros etapus, o bendra suteikto finansavimo suma galėtų siekti iki 50 mln. eurų.

„Didžiuojamės galėdami kartu su ilgamečiu partneriu „Swedbank" finansuoti „Sirin Development" vystomo A klasės tvaraus logistikos centro statybas Vilniuje. Projektas plėtojamas laikantis griežtų ERPB tvarumo reikalavimų, kurie skatina ekologiškesnį nekilnojamąjį turtą šalyje", – sako Tomas Kairys, ERPB vadovas Baltijos šalims.

„Suteiktas finansavimas leis toliau sėkmingai artėti prie sekančių metų plano – 100 mln. eurų investicijų ir 120 tūkst. kv. m naujų projektų“, – pažymi „Sirin Development“ vadovas Laurynas Kuzavas.

„Džiaugiuosi, kad senoji infrastruktūra ir logistikos objektai šiandien patiria šiuolaikišką konversiją. Jos įgyvendinimas yra mūsų kompetencijų rezultatas. Prieš ketverius metus įsigiję apleistą naftos bazės teritoriją, ją pakeitėme neatpažįstamai. Šioje vietoje kuriame progresyvią verslo bendruomenę, kuri vertina lankstumą, jaučia praktinę modernių sandėlių naudą per veiklos efektyvinimą, kaštų taupymą, lengvesnį darbuotojų išlaikymą ir naujų pritraukimą, tuo pačiu formuoja šalies verslumo ateitį. Ją pasitinkame su nauju požiūriu, plėtodami objektus, kurie atitinka A++ energinio naudingumo klasę, yra modernūs, tvarūs bei galintys sutalpinti nuomininkų poreikius“, – sako L. Kuzavas. 

Šiuo metu baigtas statyti trečiasis logistikos centro „J55“ etapas. Jame yra virš 30 tūkst. kv. m sandėliavimui ir prekybai pritaikytų patalpų. Bendras patalpų plotas jau pastatytuose etapuose – 65 000 kv. m, o iš viso verslui planuojama pasiūlyti 100 tūkst. kv. m nuomos ploto. 

„Swedbank“ siekia iki 2050 m. tapti klimatui neutraliu banku, todėl skiria didelį dėmesį savo skolinimo portfelio emisijų mažinimui finansuodamas aukštos energinės klasės NT, atsinaujinančios energetikos ir kitus į poveikio aplinkai mažinimą orientuotus verslo projektus.

Apie ERPB

ERPB yra daugiašalis bankas, skatinantis privataus sektoriaus plėtrą ir verslumo iniciatyvą 36 ekonomikose trijuose žemynuose. Nuo veiklos Lietuvoje pradžios ERPB investavo daugiau kaip 1,4 mlrd. eurų į 119 projektų visoje šalyje. Mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančių technologijų ekonomikos skatinimas ir privataus sektoriaus vaidmens stiprinimas yra du pagrindiniai ERPB veiklos Lietuvoje prioritetai.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.