„Swedbank“ skolina 20 mln. eurų „Hanner“ biurų komplekso plėtrai

2020-10-21

„Swedbank“ suteikė 20 mln. eurų finansavimą daugiafunkcinio kvartalo „Business Stadium“ projektui, kurį Vilniaus centre plėtoja NT vystymo bendrovė „Hanner“. Šios lėšos bus skirtos tolesnei A klasės biurų komplekso plėtrai šioje teritorijoje ir ankstesniems įmonės įsipareigojimams refinansuoti.

„Su „Hanner“ grupe bendradarbiaujame jau nemažai metų, ir ši partnerystė leidžia mums kartu pasiūlyti visuomenei tvarius projektus. Skirdami finansavimą šiam projektui taip pat atsižvelgėme į tvarumo kriterijus, kuriems skiriame vis didesnį dėmesį. „Business Stadium“ pastatams suteikti pastatų kokybės sertifikatai liudija, kad jie prisideda prie įtakos aplinkai mažinimo ir padeda sukurti komfortiškas sąlygas čia dirbantiems žmonėms“, – sako Antanas Sagatauskas, „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas.

Hanner

Lietuvos žaliųjų pastatų tarybos įvertintas „Business Stadium West“ projektas atitinka aukščiausio lygio tarptautinius pastatų tvarumo standartus. Jis prilygsta pasaulyje gerai žinomiems tarptautiniams pastatų vertinimo „Breeam“ ir „Leed“ standartams, kurie suteikiami pastatams išsiskiriantiems tvarumu bei aukštu energiniu efektyvumu. Patogus susisiekimas viešuoju transportu, elektromobilių įkrovimo stotelės, dviračių saugyklos taip pat papildo šio biurų komplekso tvarumo ypatybes.
 
„Vertiname bendradarbiavimą su „Swedbank“ ir tai, kad jie palaiko mūsų idėjas ir projektus. Ši paskola bus naudojama „Business Stadium“ projekto plėtojimui, ir netrukus čia iškils dar vienas verslo centras. Iš viso į šį projektą planuojame investuoti daugiau kaip 200 mln. eurų“ – sako Arvydas Avulis, „Hanner“ valdybos pirmininkas. 

Biurų pastatas „Business Stadium West“ sostinės Rinktinės gatvėje vietoje buvusio „Žalgirio“ stadiono iškilo 2018 m. Tai yra pirmasis pagal Lietuvos pastatų tvarumo vertinimo sistemą sertifikuotas A klasės biurų pastatų projektas šalyje. A klasės 16,5 tūkst. kv.m. ploto pastate dirba apie 1,6 tūkst. žmonių. 

Antrasis projekto etapas „Business Stadium North“ užbaigtas 2020 m. rudenį, jame siūloma 16 tūkst. kv.m. biuro erdvių. 

Hanner

„Business Stadium“ kvartale taip pat įsikūrę restoranai, parduotuvės, viešbutis, sporto, sveikatingumo, grožio centrai, čia galima rasti kitų kasdieniam gyvenimui reikalingų paslaugų. Šalia pastatų įrengtos unikalios viešosios erdvės su fontanais ir vandens kaskadomis, želdiniais ir poilsio zonomis.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.